Zenica

VIDEO: Mještani Klopča negoduju zbog radova na izgradnji Koridora V-c

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mještani naselja Klopče kod Zenice negoduju zbog radova na izgradnji Koridora V-c kroz Zenicu. Zbog presjecanja puta koji vodi do njihovih kuća, prinuđeni su koristiti alternativni, a to, tvrde, nije bio prvobitni plan.

Stotinjak porodica zeničkog prigradskog naselja Klopče ovom ulicom svakodnevno je putovalo do svojih domova u gornjem dijelu naselja. Napredovanjem radova na izgradnji Koridora V-c kroz Zenicu, iako prema tvrdnjama mještana nije trebala biti, prekinuta je Kakanjska ulica kojom su bili povezani s ostatkom naselja.

“Svugdje se u svijetu prave putevi da bi se olakšalo ljudima, da bi se uradio pristupačniji put kući i kraći. Kod nas je obrnuto. Znači, otežava nam se”, kaže Mensur Vardo, mještanin Klopča.

“Što se tiče komunikacije, nula, ništa nam nisu napravili. Sve su obećavali, ništa nisu napravili, prekinuli su nam put ja dva i pol do tri kilometra moram obilaziti radi 20 metara”, kaže Ivan Batista, mještanin Klopča.

U Autocestama Federacije BiH upoznati su s ovim problemom. Kažu da će do septembra biti izgrađena nova saobraćajnica koja će povezati nekoliko zaselaka koji se nalaze iznad autoceste o čemu su, kažu, upoznati i predstavnici mjesne zajednice. Mještani nisu zadovoljni ponuđenim rješenjima.

“To je za nas neprihvatljivo. Na toj relaciji se javljaju dva velika piklića gdje sutra hitna pomoć i vatrogasna kola ne bi mogla proći, ako bi bio zimski period. Taj put nije rješenje”, kaže Čašif Hrustić, mještanin Klopča.

Presjecanje lokalnih puteva nije jedini problem mještana Klopča. Navode da pojedini izvođači radova nekontrolisano deponuju materijale na privatne parcele bez neophodnih saglasnosti. Spontano okupljanje na gradilištu tzv. Zeničke zaobilaznice, napominju, upozorenje je nadležnim iz Autocesta Federacije BiH da ozbiljnije shvate probleme mještana. Ukoliko do toga ne dođe, mještani su spremni i na obustavu radova na gradilištu Koridora V-c u Klopču.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno