Ostali sportovi

FOTO: Završena Pojedinačna prvenstva u šahu Prve gimnazije i Mješovite industrijske škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas 28.11.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. Danas su održana dva pojedinačna prvenstva i to Pojedinačno prvenstvo Prve gimnazije i Pojedinačno prvenstvo Mješovite industrijske škole, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstva su se igrala na švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu srednjih škola.

Na pojedinačnom prvenstvu Prve gimnazije učestvovalo je 26 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Nidal Tabak sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Tariku Karić sa četiri osvojena poena. Isto toliko je imao i trećeplasirani Uvejs Bektaš, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijem.

Ekipu Prve gimnazije će sačinjavati sljedeći igrači: Nidal Tabak, Tarik Karić, Uvejs Bektaš i rezerva Adian Zečević. Kod žena u osnovnom sastavu je Iman Huseinspahić, a njena rezerva je Hanka Salkić.

Direktor prvenstva bio je Vehid Smriko.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856003.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Na pojedinačnom prvenstvu Mješovite indsutrijske škole učestvovalo je 20 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Halid Halilović sa 4,5 osvonje poena. Drugo mjesto pripalo je Nedimu Hodžiću sa četiri osvojena poena. Isto toliko su imaoli i trećeplasirani Ishak Delismajlović i četvrtoplasirani Almin Kaknjo, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Ekipu Mješovite indsutrijske škole će sačinjavti sljedeći igrači: Halid Halilović, Nedim Hodžić, Delismajlović Ishak i rezerva Almin Kaknjo. Nažalost, nisu imali ženske igračice na prvenstvu. Direktor prvenstva bio je Miroslav Budiša.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856255.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Prvenstva su sudili Vedad Šestić, IM Goran Trkulja, NA Dino Marković i Elma Kos.

Nakon 20 odigranih prvenstava ukupno je učestvovao 541 igrač.

Sutra, 29.11.2023. godine, u planu su dva pojedinačna prvenstva:

  1. Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Arnauti“;
  2. Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Hamza Humo“ Babino.

 

E.Imamović/ D.Marković,

Foto M.Softić, E.Kos-Burić, V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno