Rekreacija

Održana Izborna skupština PSD “Poštar” Zenica izabrano novo rukovodstvo, predsjednik Idriz Delić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je organizovana redovna izborna-izvještajna skupština PSD “Poštar”-Zenica na kojoj su delegati birali novo rukovodstvo Društva na mandatni period od četiri godine.

Glasanje o izboru rukovodstva OSD Poštar-Zenica bilo je jednoglasno što dovoljno govori o jedinstvu i zrelosti članstva našeg društva koje se sastoji od velikog broja zaposlenika BH Pošte i BH Telekoma, kao i drugih članova iz velikog broja općina i gradova ZDK i drugih regija.

Za predsjednika PSD Poštar-Zenica je izabran Idriz Delić, dok je za potpredsjednika izabran Jasmin Imamović.

Izabran je i novi saziv Upravnog odbora u sastavu: Namir Škaljo, Amel Skopljak, Mensur Hodžić, Nadan Halilić i Kenan Baručija.

Za novog predsjednika Skupštine Društva izabran je Damir Omerčić, dok je za potpredsjednika izabran Zijad Čelik.

Takođe, izabran je i novi saziv Nadzornog odbora u sastavu: Anis Halilović, Elvedin Kubat i Almir Medanović.

Izabran je i novi saziv Suda časti u sastavu: Samir Šarić, Ramiz Bureković i Kokić Emir.
Na prvoj sjednici novog Upravnog odbora biće izabran sekretar i blagajnik društva.

Na skupštini je vođena konstruktivna diskusija o unapređenju Statuta Društva koji je izmjenjen i dodatno poboljšan uz jednoglasnu podršku delegata.

Dodijeljena su i priznanja za zaslužne članove Društva.
Počasni član- za Mirsada Alagića, Admiru Bilalović i Osmana Kadrića koji su jedni od najstarijih članova PSD Poštar-Zenica i koji su tokom godina dali veliki doprinos razvoju Društva. Takođe, je posthumno dodijeljeno Počasni član za nedavno preminulog bivšeg predsjednika Društva Selima Salihagića koji je dao veliki doprinos u obnovi našeg planinarskog doma “Jedinci” u poslijeratnom periodu.
Za dosadašnjeg predsjednika Senada Bajramovića kojem je danas istekao mandat predsjednika Društva uručena je plaketa za doprinos tokom vođenja PSD Poštar.

Na Izbornoj skupštini bili su prisutni i gosti iz drugih planinarskih društava iz Zenice koji su čestitali novom rukovodstvu na izboru sa željom da se nastavi i poboljša saradnja između planinarskih društava.

Planinarsko-sportsko društvo Poštar-Zenica osnovano je 1972.godine od strane radnika tadašnje firme PTT. Od tada pa do danas Društvo je radilo, djelovalo i promovisalo planinarstvo, sportske aktivnosti i volonterizam. Sve nas ohrabruje sve veći broj novih članova, kao i inicijativa za još boljom organiziranošću i novim aktivnostima.

Uvjereni smo da će nam današnja uspješno organizovana izborna skupština dodatno dati podstreka za dodatnim jačanjem i pozitivnom promocijom našeg planinarsko-sportskog društva Poštar-Zenica.

Svi ljubitelji prirode i planinari su dobrodošli u naše planinarsko-sportsko društvo koje se dodatno otvara prema drugima, i koje želi iskrenu saradnji kao i obnavljanje starih mostova prijateljstva, i uspostavljanje novih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno