Rekreacija

FOTO: Treća smjena na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

⭕ Naše udruženje nastoji da planinu i planinarenje učini kreativnim i atraktivnim, a svom vjernom članstvu posebnim.

Neuobičajeno topli početak februara smo iskoristili za realizaciju planinarske ture #ReparaTura: Treća smjena na Smetovima.

U srijedu navečer smo krenuli iz Svića, u koloni od 25 dobro motivisanih, opremljenih i raspoloženih planinarki i planinara. Za nepuna dva sata smo se popeli na Spomenik, odakle smo uživali u pogledu na Zenicu i blistavo zvjezdano nebo iznad nas. Održali smo predavanje iz astronomije i orijentacije u prostoru pomoću zvijezda.

Spust u grad smo izveli preko Dobre Vode, Vesića i Novog Sela.

Poseban gost na našoj turi bio je potražni pas stanice Gorske službe spašavanja Zenica, legendarni Atos i njegov vlasnik Almir, koji nam je, na godišnjicu katastrofalnog zemljotresa u jugoistočnoj Turskoj, prenio teška iskustva iz Hataja.

Ukupnih 14 km, u veoma ugodnoj atmosferi, sa naglavnim lampama, naša grupa prešla je za 5 sati.

Neizmjerno smo zahvalni našim članovima na stalnom povjerenju i podršci aktivnostima našeg udruženja, a učlaniti se možete i Vi popunjavanjem Pristupnice i uplatom godišnje članarine

https://forms.gle/KaU8x6nwjSd3st2x9

#SamoPravo #Azimuth135

#planinarenje #planina #planinar #hiking #mountaineering #mountains #mountainguide #nature #trail #bosnia #bosniaherzegovina #bosniaandherzegovina #zenica #hike #hikevibes #visitbosnia #smetovi #nighthike #night #citylights



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno