Rekreacija Zenica

Održana godišnja Skupština Rafting kluba Bosna i Interventne spasilačke službe Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 06.03.2024.godine u velikoj sali restorana Tapas u Zenici je održana redovna godišnja Skupština Rafting kluba Bosna i Interventne spasilačke službe Zenica.

Na Skupstini se prvo obratio predsjednik Skupštine Samir  Zukić koji je otvorio Skupštinu prigodnim govorom i pozdravio prisutne goste.

U nastavku se obratio potpredsjednik RK Bosna Dajan Vinovčić koji je prezentovao aktivnosti RK Bosna u protekloj 2023.godini. Sa posebnim značajem istaknuti su veoma dobri sportski rezultati koji su ostvareni u protekloj takmičarskoj sezoni gdje je Rafting klub Bosna završio na 2.mjestu BiH rafting lige a 10.mjesto u Evropi.

Sekretar Interventne spasilačke službe Zenica Sanjin Smriko je prezentovao realizovane aktivnosti ISS-a Zenica u 2023.godini.

U prezentaciji realizovanih aktivnosti posebno je značajno realizacija obuke sa mladim članovima Službe kao i prijem novih članova koji su se priključili ISS Zenica u protekloj godini.

U protekloj godini intervenisali smo u dvije intervencije pružanja pomoći građanima u Zenici, a dva člana naše Službe su učestvovali u spašavanju iz katastrofalnog zemljotresa koji se desio u Turskoj.

Posljedni na Skupštini se obratio predsjednik RK Bosna Ekrem Tuka koji se zahvalio svim članovima RK Bosna i ISS Zenica na postignutim rezultatima i svim aktivnostima koje ulažu u ove organizacije kao i njihovim porodicama koje podržavaju sve ono što radimo kako u sportu tako i u spasilačkim misijama koje smo realizovali. Sve prisutne je upoznao i prezentovao finansujski izvještaj za proteklu godini ka i način i problem finansiranja sa kojima se susreću ove organizacije.

Takođe je prezentovao Plan aktivnosti za 2024.godinu gdje je posebno naglašeno da se u ovoj godini u BiH održavaju dva največa rafting takmičenja; Svjetsko prvenstvo u rafting u Banja Luci na rijeci Vrbas i Evropsko prvenstvo u raftigu u Konjicu na rijeci Neretvi.

U nastavku je pročitana Odluka o imenovanju novoimenovanih članova Skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora koji će vršiti ove dužnosti u naredne 4 godine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine RK Bosna je Mustafa Bišić, a zamjenik Zekerijah Šabanović. Predsjednik UO je Ekrem Tuka dok je za predsjednika Nadzornog odbora  imenovan Amnel Gavranović.

Na kraju su dodjeljene pismene zahvalnice za uspješnu saradnju kao i podršku i pomoć u radu za 2022/23.godinu organizacijama i preduzećima: GRAD ZENICA – gradonačelnik, Služba civilne zaštite Grada Zenica, Sektor za ekologiju i komunalne poslove, Služba za socijalnu zaštitu,stambene poslove i društvene djelatnosti, Kantonalna uprava civilne zaštite, Mup ZDK- Specijalna jedinica, Sportski savez grada Zenica, Salčinovič doo Zenica, Tapas doo Zenica, Itc Zenica, Euro Copy Zenica, Cloudronin Sarajevo, Extreme Bosna Servis, Lokalna Fondacija Zenica, Am Pekara Zenica, Mesnica Pašalić, Zenicablog Zenica, P.D Tajan Zenica Lisac.

Pismenu pohvalu za istaknute rezultate u radu za 2022/23.godinu dodjelio je sljedećim članovima i pojedincima; Mustafa Bišić, Kerim Kahrić, Mustafa Šarić i Adnan Alić.

Predsjednik UO Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno