Zenica

Mješovita srednja škola Zenica bila domaćin Kantonalnog takmičenja učenika srednjih škola iz fizike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JU Mješovita srednja škola Zenica je bila domaćin XXVII Kantonalnog takmičenja učenika srednjih škola iz Fizike.

“Čestitamo učenicima na uspjehu, ali i svim učesnicima takmičenja koji su dostojanstveno predstavili svoje Škole, općine i gradove Zeničko-dobojskog kantona. Čestitamo organizatoru Pedagoškom zavodu Zenica na čelu sa direktoricom Aidom Salkić, koordinatorici stručnoj savjetnici Aldijani Salić i pokrovitelju Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK na čelu sa ministrom Mirzom Mušija na promovisanju nauke, vrijednosti obrazovanja i podršci učenicima i nastavnicima” istakla je Amela Mujkanović, predsjednica Organizacionog odbora JU Mješovite srednje škole.

Što se tiče samih rezultata takmičenja, takmičenje je bilo iz tri oblasti.

U oblasti A, najbolji su bili Emin Buza (Gimnazija Visoko), Mak Karabeg (KŠC “Sveti Pavao” Zenica), dok je treće mjesto zauzeo Amer Moštro (Gimnazija “Muhsin Rizvić” Kakanj).

Najviše bodova u oblasti B je osvojio Elmas Hamidović (Srednja Tehnička škola Zavidovići), Kerim Fetić (Prva gimnazija Zenica) i treći je bio Faruk Kurić (Prva gimnazija Zenica).

Oblast C je imala Kerima Mujkanovića (Gimnazija “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj) koji je osvojio najviše bodova, Faris Brzina (Srednja mješovita škola Žepče) je bio drugi, dok je treće mjesto osvojio Affan Kaknjo (Prva gimnazija Zenica).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno