Info

VTK BiH punopravni član IPRU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Istanbulu je 20. augusta 2015.godine održana 1. Generalna skupština Međunarodne unije putničkog cestovnog prijevoza (IPRU), čiji je punopravni član od toga dana i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine – Udruženje prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika.

Trenutno IPRU ima članove iz 17 zemalja Europe, Azije i Afrike, a temeljem zahtjeva i zaključka sa 7. sjednice Skupštine Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske komore BiH, provedene su sve neophodne aktivnosti za punopravno članstvo u ovoj međunarodnoj asocijaciji.

Delegaciju Vanjskotrgovinske komora Bosne i Hercegovine predvodio je potpredsjednik Ahmet Egrlić, a posebna čast i priznanje za dosadašnje zalaganje u realizaciji aktivnosti IPRU ukazana je Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine izborom Sabrine Teskeredžić, direktorice Sektora za transport i komunikacije VTKBiH u Upravni odbor IPRU-a.

Pored izbora članova Upravnog odbora IPRU, izabrani su i članovi Nadzornog odbora, te utvrđen program daljeg djelovanja i razvoja ove unije.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno