Politika

Održan sastanak o Nacrtu Budžeta Grada Zenica za 2024. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj upravi Zenica održan je sastanak o Nacrtu Budžeta Grada Zenica za 2024. godinu, a kojem su prisustvovali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predstavnici Službe za finansije, predstavnici političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću te predstavnik nacionalne manjine.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je cilj zajedničkog sastanka razmotriti prijedloge, primjedbe i sugestije, a sve kako bi se pripremio što je moguće bolji Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2024. godinu.

„Na 39. sjednici Gradskog vijeća usvojen je najveći nacrt budžeta u istoriji grada. Gradska uprava je sve uradila da pokuša napraviti da sredstva budu najbolje raspoređena, ali želimo da novim budžetom budu zadovoljni svi naši građani. Upravo zato smo organizovali i ovaj sastanak da još jednom razgovaramo o prijedlozima za njegovo poboljšanje. Većina prijedloga je realna i Služba za finansije će ih nakon analiziranja uvrstiti u Prijedlog Budžeta, koji će biti upućen Gradskom vijeću na razmatranje, na sjednici planiranoj za 29. decembar“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Prijedlozi izneseni na ovom sastanku uglavnom su se odnosili na povećanje sredstava za sport i kulturu, povećanje sredstava za podršku poljoprivredi, programima i projektima mladih, programima i projektima iz socijalne zaštite, planiranje sredstava za jednokratne novčane naknade za novorođeno dijete, planiranje sredstava za nagrade nadarenim učenicima, zatim za sterilizaciju pasa te neprofitnim organizacijama zaštite i spašavanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno