Nogomet

Odlični rezultati svih selekcija NK Čelik tokom proteklog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlični rezultati svih selekcija NK Čelik tokom proteklog vikenda – Proteklog vikenda, 01./02.maja 2021.godine, nastupilo je pet selekcija NK Čelik u redovnim takmičenjima i to u kantonalnoj ligi ZDK (seniori) , Omladinskoj ligi BiH „Centar 2“ (kadeti i juniori), te u kvalitetnoj ligi pionira i predpionira, grupa „A“ ZDK (pioniri i pretpioniri).

Sve ekipe su igrali gostujuće utakmice i zabilježili su četiri pobjede i jedan neriješen rezultat.

Seniori Čelika su protekle nedjelje gostovali u Nemili uokviru 15.kola kantonalne lige ZDK i zabilježili su ubjedljivu pobjedu od 0:4. O tome smo objavili na linku:  https://www.zenicablog.com/foto-nk-nemila-nk-celik-04/ .

Inače, nogometni klub Čelik je prvoplasirani nakon 15.kola prvenstva, zabilježio je 14 pobjeda, jedan remi, 43 boda i gol razlika 47:2. U narednom 16.kolu Čelik je domaćin Napretku iz Šija.

Uokviru 28.kola Omladinske lige BiH „Centar 2“, kadeti i juniori Čelika gostovali su svojim vršnjacima u Kiseljaku i zabilježili su dvije gostujuće pobjede.

Rezultati

KADETI: NK KISELJAK – NK ČELIK 1:2

JUNIORI: NK KISELJAK – NK ČELIK 0:4

Strijelci golova za kadete Čelika bili su Ali Babić u 73′ i rezervista Emir Zatagić u 80′.

Strijelci za juniore Čelika bili su: Adnan Mašić (3x) u 18′, 41′ i 75′, te Davud Arnautović u 89′.

 

KADETI NK ČELIK, glavni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović;

Nakon nepotpunih 28 kola kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 57 bodova, bilans 18/3/3, dok je prvi na tabeli Travnik sa 68 bodova.

JUNIORI NK ČELIK, glavni trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović;

Nakon nepotpunih 28 kola juniori Čelika su prvi na tabeli sa 63 boda, bilans 20/3/1, a drugi je Romari iz Rijeke-Vitez sa 55 bodova.

U narednom 29.kolu omladinci Čelika su domaćini ekipi „Žepče 1919“;

Na stadionu na Kamberovića polje u Zenici, teren „B“, predpioniri i pioniri Čelika, uokviru 18.kola kvalitetne lige pionira i predpionira, grupa „A“, „gostovali“ su kod svojih vršnjaka iz zeničkog Sportinga, zabilježena je jedna pobjeda i jedan neriješen rezultat.

Rezultati

PREDPIONIRI: NK SPORTING – NK ČELIK 2:2 (Glavni trener Nizah Hukić);

PIONIRI: NK SPORTING – NK ČELIK 1:4  (Glavni trener Nijaz Hrustanović);

Strijelac oba gola za predpionire Čelika bio je Samed Dilaver u 14′ i 20′, dok je oba gola za Sporting postigao Bakir Begagić u 37′ i 46′.

Golove za pionire Čelika postigli su Ajden Kubat u 3′, Vedad Spahić (2x) u 13′ i 23′, te Rijad Telalović u 37′, dok je jedini gol za Sporting postigao Davud Šarić u 19′.

U narednom 19.kolu pioniri i predpioniri Čelika su domaćini zeničkoj ekipi „Čelični grad-Steel City“.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno