Nogomet

FOTO: Kantonalna liga ZDK –Pobjeda zeničke Fortune protiv Novog Šehera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kantonalna liga ZDK –Pobjeda zeničke Fortune protiv Novog Šehera- U utakmici 15.kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2020/2021, danas su u Zenici igrali zenička Fortuna i NK Novi Šeher. Igralo se na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po oblačnom i povremeno sunčanom vremenu, + 23* C.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Fortuna Zenica.

Rezultat: NK Fortuna – NK Novi Šeher 1:0 (1:0);

Strijelac gola za Fortunu bio je Irnis Kubat u 34′.

Sudije su bili: glavni  Harun Šarić, pomoćnici A1 Armin Čamdžić, A2 Ibrahim Kovačević, a delegat je bio Ernes Talić (svi iz Zenice);

Evo sastava Fortune:

Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović (cap), Anes Agić, Mahir Jusić, Irnis Kubat. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve bili su: Mustafa Ganibegović (golman), Nermin Kovač, Ermin Krivić, Adi Hadžić, Adnan Alić, Adnan Šarić, Ajdin Hrustić, Zulfo Madeško

Danas na Kamberovića polju gledali smo solidnu nogometnu predstavu između domaće ekipe Fortuna i ekipe Novi Šeher. Više nego zaslužena pobjeda domaćih nogometaša, koji se nalaze u velikoj formi. Ovo je peta pobjeda zaredom ekipe Fortune, tri u prvenstvu i dvije u Kupu.

Pobjeda jeste minimalna, ali domaći nisu iskoristili niz povoljnih šansi i zato je u mreži gostiju samo jedan pogodak. Do pobjede i jedinog gola na utakmici Fortuna je došla u 34′. Mladi Tarik Huzbašić je odlično prošao desnom stranom, uputio oštar centaršut na drugu stativu, tu se našao Irnis Kubat i glavom pogodio gol gostiju iz Novog Šehera za vođstvo od 1:0. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat na današnjoj utakmici.

Danas su u Zenici igrali kadeti i juniori NK Fortuna uokviru 28.kola Omladinske lige BiH „Centar 2“. Bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Novi Travnik. Kadeti Fortune su pobjedili sa 1:0, a juniori sa 5:0.

Takođe, danas u Zenici igrali su pretpioniri  i pioniri NK Fortuna uokviru 18.kola kvalitetne lige ZDK, grupa „A“. Bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Kakanj. Pretpioniri Fortune i Kaknja igrali su neriješeno 1:1, dok su pioniri Fortune pobjedili favorizovani Kakanj sa 1:0.

Dakle, odlični rezultati svih selekcija Fortune, danas na Kamberovića polju u Zenici, četiri pobjede i jedan neriješen rezultat.

Čestitamo, sportska redakcija Zenicabloga.

Rezultati 15.kola kantonalne ligr ZDK:

Zenica: Fortuna – Novi Šeher 1:0

Nemila: Nemila – Čelik 0:4

Tetovo: Borac – Vareš 2:1

Jelah: Napredak – Sporting 4:0

Žepče: „Žepče 1919“ – Proleter 3:0

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno