Nogomet

Odličan start juniora NK Čelik u Omladinskoj ligi BiH –Novom Travniku pola tuceta golova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odličan start juniora NK Čelik u Omladinskoj ligi BiH –Novom Travniku pola tuceta golova – Uokviru 1.kola Omladinske nogometne lige BiH, grupa „Centar B“, sezona 2019/2020, juniori NK Čelik bili su danas, 18.avgusta 2019.godine, domaćini ekipi NK Novi Travnik iz istoimenog grada. Visoku pobjedu u ovom komšijskom derbiju ostvarila je juniorska ekipa Čelika.

Rezultat JUNIORI:

Čelik – Novi Travnik  6:0 (3:0)

Strijelci za juniore Čelika bili su Davud Čičak hat-trickom u 31′, 65′ i 82′, Evhad Vardo u 29′ i 34′ i Emir Karalić u 81′ iz kaznenog udarca.

Sastav juniora NK Čelik:

Hanan Sejmen, Sanjin Karić (od 52.Tarik Isaković), Faruk Piljug, Dženan Smajić (cap), Amar Muslić, Dino Hinović (od 60.Anes Hukić), Fahrudin Kuduz (od 57.Ismet Gračić), Amir Mušinović (od 67.Davud Arnautović), Evhad Vardo (od 57.Imran Džaferović), Davud Čičak, Emir Karalić.

Na klupi je još bio Adi Durmo. (Glavni trener Senad Brkić, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu, +30*C.

Glavni sudija bio je Ahmed Čolaković, sudija A1 Emir Oprašić, sudija A2 Mirza Doglod, delegat Amir Japaur iz Svinjareva.

Odličan start Zeničana u novoj sezoni 2019/2020. Od prvih minuta vidi se velika razlika u kvalitetu timova, ali se na prvi gol čekalo do 29′, koji je postigao Evhad Vardo nakon lijepe akcije domaćih. Drugi i treći gol postignuti su u 31′ (Davud Ćičak) i 34′ (Evhad Vardo) za vođstvo od 3:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor. I u drugom poluvremenu nastavljena je dominacija domaćih što je rezultiralo sa još tri pogotka u mreži gostiju i to preko Davuda Čička u 65′ i 82′, te Emira Karalića iz jedanaesterca u 81′. Ovaj potonji nije iskoristio još jedan jedanaesterac u 63′.

Sve u svemu potpuno zaslužena pobjeda juniora NK Čelik po veoma teškom vremenu za igru.

U narednom 2.kolu, 21.8.(srijeda) juniori Čelika gostuju kod NK Romari iz Rijeke-Vitez, dok je drugi zenički ligaš OFK ZSK 2013 domaćin u srijedu 21.8, ekipi NK Kiseljak.

Drugi zenički predstavnik u ovoj ligi, OFK ZSK 2013 je trebao igrati u Bugojnu protiv NK Iskra, ali utakmica nije odigrana zbog problema u NK Iskra sa početkom takmičenja. Link sa portala Bug.ba

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno