Nogomet

NK Čelik do 13. septembra mora isplatiti dugovanja bivšim igračima ili će biti suspendovan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik ima velika dugovanja prema nekoliko svojih bivših igrača i zenički klub je dobio opomenu iz Nogometnog saveza BiH da to mora riješiti u narednim sedmicama ili slijedi žestoka kazna. Zenički klub ima dosta problema kada su u pitanju dugovanja prema bivšim igračima, a nekoliko njih pravnim putem su odlučili da traže ono što su zaradili igrajući u dresu kluba s Bilinog polja.

Iz NSBiH su jasno poručili da najkasnije do 13. septembra moraju isplatiti navedeni iznos imenovanim igračima i dostaviti dokaz o uplati na Odjel za ligaška takmičenja NSBiH. Ukoliko se to ne desi do 13. septembra onda na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u ovoj sezoni.

Svoj novac od NK Čelik zatražili su: Kenan Hafizović (4.500 KM), Josip Šantić (3.500 KM) i Stevo Nikolić (8.744 KM). Također, od Čelika novac traži i NK Busovača i to iznos od 2.900 KM. Zenički klub dobio je rok do 30. avgusta da riješi ovo dugovanje i dostavi dokaze o uplati ili će u suprotnom biti suspendovani.

Pored svega Čelik najkasnije do 27. avgusta do 12 sati mora dostaviti u NSBiH očitovanje o dugovanju za igrača Hanana Adilovića. Prema Sporazumu o izmirenju finansijskih potraživanja navodi se da klub duguje Adiloviću 25.000 KM. Sporazum je zaključen u Zenici 12. juna ove godine.

E. Čaušević / Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno