Nogomet

Pobjede pionira i kadeta Čelika u Premijer ligi BiH na Kamberovića polju u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjede pionira i kadeta Čelika u Premijer ligi BiH na Kamberovića polju u Zenici – Uokviru 5.kola Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2019/2020 za pionire i kadete, omladinci Čelika bili su domaćini svojim vršnjacima iz FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići.

Obje selekcije Čelika zabilježile su pobjede. Utakmice su odigrane na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici pred oko 70 gledalaca po sunčanom vremenu, +30*C. Sudije su bili: Ajdin Baručija, glavni na utakmici piomira, Ahmed Čolaković, glavni na utakmici kadeta i Mirza Fetić (svi iz Zenice), delegat Franjo Grganović iz Novog Travnika.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika:

PIONIRI U-15

Čelik – „Zvijezda 09“  3:1 (1:1);

Strijelci za pionire Čelika bili su Emrah Palačkić u 1′, Adem Salkić u 56′ i Mirza Škaljo u 68′, a jedini gol za Zvijezdu postigao je Danijel Stankić u 19′;

Crveni karton: Muhamed Medinić u 5′ (Zvijezda 09);

Sastav pionira NK Čelik:

Eman Jašarević, Anes Fejzić, Adem Salkić, Mirza Škaljo, Emrah Palačkić -cap, (od 69.Kerim Duvnjak), Enis Šabić (od 43.Faris Heco), Hanan Zahirović (od 67.Imran Halać), Haris Numanović, Danis Tolja (od 62.Hanan Baručija), Amar Sivac, Amer Skender;  Još su bili na klupi: Vildan Kasap, Dorijan Ramljak i Imran Zilić.  (Glavni trener Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Nedžad Krdžalić);

Ovo je prva pobjeda pionira Čelika u pet odigranih kola prvenstva uz četiri poraza.

KADETI U-17

Čelik – „Zvijezda 09“ 4:2 (1:0);

-Strijelci: 1:0 Spasoje Bradarić (ag) u 20′, 2:0 Adin Begić u 64′, 3:0 Ervin Pašalić u 66′, 3:1 Dražen Okolić u 74′, 3:2 Darko Janjušević u 81′, 4:2 Edin Durmiš u 90′;

Sastav kadeta NK Čelik:

Mlačo, Islambegović, Kovač Selmir, Mahmić, Žuna, Sibalo-cap (od 67.Bašić), Begić, Bahtić (od 46.Durmiš), Međuseljac (od 69.Zeković), Brkić, Kovač Tarik (od 46.Pašalić). Još su bili na klupi: Karić i  Kobilica. (Glavni trener Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Nedžad Krdžalić);

U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta slabu utakmicu uz samo jedan autogol gostiju nakon jedne nespretne intervencije Bradarića u 20′. Dakle, prvo poluvrijeme je završilo vođstvom domaćih od 1:0.

U drugom poluvremenu vidjeli smo pravu reviju golova. Domaći su povečali na 2:0 u 64′ (Adin Begić) i na 3:0 u 66′ (rezervista Ervin Pašalić). Gosti smanjuju na 3:2 preko rezervista Dražena Okolića u 74′ i Darka Janjuševića u 81′, ali domaći ovjeravaju pobjedu u 90′ preko rezerviste Edina Durmiša.

Ovo je prva pobjeda kadeta Čelika, uz jedan remi i tri poraza u prvih pet kola prvenstva.

Dakle, danas smo na Kamberovića polju vidjeli tri pobjede Čelikovih omladinaca, nakon što su u prvoj utakmici danas juniori Čelika visoko porazili Novi Travnik sa 6:0 u Omladinskoj ligi BiH, Link:

U narednom 6.kolu pioniri i kadeti Čelika gostuju kod ekipe FK Tuzla City.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno