Košarka

FOTO: Press u KŽK Čelik BH Telecom– Ove srijede i četvrtka u Zenici festival ženske košarke „Amna Fazlić“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za ovu srijedu i četvrtak, 23.i 24.8.2023.godine, KŽK Čelik BH Telecom organizuje 14.festival ženske košarke „Amna Fazlić“. Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ Zenica održana konferencija za medije KŽK BH Telecom Čelik Zenica.

Prisutnim su se obratili Behudin Bajgorić, glavni trener Tima razvojne košarke i Jasmina Eminić, trener u predpionirkom timu Čelika. Moderator na pressu bila je Almina Čehajić, koja je u uvodu napomenula da se 14.turnir igra ove srijede i četvrtka i koji organizuje košarkaški ženski klub Čelik (KŽK Čelik BH Telecom), u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu Amnu Fazlić, sa imenom košarkašice „Amne Fazlić“, koja je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010.godine.

Na pressu je istaknuto da je Amna bila izuzetno talentovana košarkašica koja je igrala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je tragična nesreća zaustavila na putu sjajne košarkaške karijere.

Festival je nastao iz istoimenog turnira seniorskih selekcija, koji je u početnim fazama imao i međunarodni karakter.

Poznati trener Behudin Bajgorić, koji je bio trener Čelika, te selektor nekoliko bh. selekcija, na festivalu će s klupe predvoditi razvojni tim Čelika. Bit će to tim sastavljen od po šest igračica Čelika i njegovog OKK Zenica, rođenih 2007. godine i mlađih, a koje će nastupiti pod imenom Čelika.

-Mi, stariji, koji smo pratili Amnu, 2008., 2009. i 2010. godine, znamo da se radilo o jednoj izuzetno kvalitetnoj igračici, koja je igrala za KŽK Čelik. U isto vrijeme, ona je jednako kvalitetno igrala na vanjskim i unutrašnjim pozicijama. To trebaju da znaju i ove mlade igračice iz razvojnog tima. Znači, moraju mnogo raditi da bi dostigle taj nivo koji je imala Amna – istakao je na današnjoj pres konferenciji Bajgorić.

Bajgorić je napomenuo kako je dugo godina bio trener Amni Fazlić, koju je 2009. godine, kao selektor juniorskog bh. tima, predvodio na turniru Evropskog prvenstva u Izraelu. Fazlić je, uz Mateju Tavić, kao 17-godišnja igračica, bila jedna od glavnih igračica, te članica startne petorke bh. tima. Podsjetio je i kako je zenička ženska košarka “dala 55 reprezentativki, u svim selekcijama”.

Na festivalu će, na turniru u mini-basketu, nastupiti predpionirke zeničkih klubova Čelik i Jumper, zatim Konjica i Busovače, te razvojni timovi Čelika, Konjica, Busovače i Igmana iz Istočnog Sarajeva. Sutrašnji program počinje u 10.00 sati, utakmicom mini-basketa Čelik – Jumper, a završava utakmicom razvojnih timova Čelika i Igmana, koja počinje u 15.30 sati.

Trenerica predpionirskog tima Čelika, Jasmina Eminić, je izjavila:

-Ono što je meni kao treneru mini basketa važno, je da moja selekcija nakon ljetne pauze nastupa na turniru. S obzirom na to da se na turniru igra bez rezultata, očekujem kreativnu igru i nadamo se dobrim potezima – rekla je trenerica Eminić na pressu.

U četvrtak program počinje u 09.00 sati utakmicom mini-basketa između Jumpera i Busovače, a završit će finalnom utakmicom razvojnih timova, koja počinje u 13.30 sati. Prethodno će, u 12.00 sati, biti odigrana utakmica za 3. mjesto poraženih timova iz polufinalnih duela Konjic – Busovača i Čelik – Igman.

Ulaz na turnir je slobodan za sve posjetioce.

RASPORED UTAKMICA

SRIJEDA, 23.8. –TEREN B –MINI BASKET
10:00  Čelik – Jumper
11:00  Konjic – Jumper
12:00  Konjic – Busovača
TEREN C – RAZVOJNI TIMOVI
13:30  Konjic – Busovača
15:30  Čelik – Igman

ČETVRTAK, 24.8. –MINI BASKET
09:00  Jumper – Busovača
10:00  Čelik – Busovača
11:00  Čelik – Konjic
RAZVOJNI TIMOVI
12:00  Utakmica za treće mjesto
13:30 Finale
Tekst i foto E.Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno