Košarka

Odgođena subotnja utakmica ŽKK „Leotar 03“ – KŽK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 15. i 16.januara 2022.godine, na rasporedu su utakmice 12.kola Prvenstva BiH u košarci za žene. Ovo je prvo kolo drugog dijela prvenstva, u kojem su košarkašice KŽK Čelik trebale igrati u subotu gostujuću utakmicu u Trebinju protiv ekipe ŽKK „Leotar 03“. Međutim, iz KŽK Čelik saznajemo da je utakmica u Trebinju odgođena, jer je šest igračica „Leotara 03“ pozitivno na koronavirus.

U ostalim mečevima 12.kola sastaju se:
Konjic – Jedinstvo Dženex
Lavovi – RMU Banovići
Orlovi – Feniks
Igman – Mladi Krajišnik
(Slobodna je ekipa Play Off)

Nakon 11. kola košarkašice Čelika su na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza, u jednom kolu bile su slobodne. Nakon nepotpunih 11 kola na čelu tabele je banjalučka ekipa Orlovi sa svih 10 pobjeda, RMU Banovići su na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza, kao i Čelik, zatim Play Off ima omjer 8/1 i t.d. Na začelju tabele je Igman iz Istočne Ilidže sa omjerom 0/10, Konjic 1/9, Jedinstvo Dženex 2/8 i t.d. U KŽK Čelik mogu biti zadovoljni rezultatima u deset odigranih utakmica u polusezoni i što je iznad očekivanja stručnog štaba i uprave. U analizi polusezone trener Armel Mujaković, u izjavi je kazao:

– Ja sam zadovoljan urađenim u ovom dijelu lige. Ubjedljivom pobjedom u 11.kolu protiv Igmana na Ilidži zaključili smo jednu veoma uspješnu polusezonu. Niko se nije nadao da ćemo ostvariti ovakav rezultat. Napravili smo dva kiksa protiv Feniksa u Banjoj Luci i žao mi je što smo izgubili minimalno, ovdje, protiv Play offa. Ja se nadam da ćemo u drugom dijelu uhvatiti što više pobjeda. Ako ostvarimo plasman na treće ili četvrto mjesto za play off ja bih bio presretan -, izjavio je Mujaković. Inače, još nisu odigrane dvije utakmice iz 11.kola i to: Play Off – Mladi Krajišnik i „Leotar 03 – Feniks“, koje su otkazane i biće odigrane u narednom periodu. Večeras je odigrana još jedna utakmica iz 11.kola Prvenstva. U Brčkom su igrali Lavovi – Jedinstvo Dženex 88:52.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno