Ostali sportovi

Odbojkaški vikend zeničkih ekipa

Odbojkaški vikend zeničkih ekipa- Predstojećeg vikenda, 20. i 21.februara 2021.godine, nastavlja se takmičenje u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, su domaćini ekipi OK Student iz Mostara. Ovo je utakmica 11.kola, a igra se ove subote, 20.2. u 13 sati u sali Prve gimnazije u Zenici.

Biće to prilika za popravni za odbojkašice Željezare nakon poraza u 9.kolu u derbi meču protiv Breze 1934 u Zenici. Odbojkašice Željezare su lideri na tabeli sa omjerom 8/1 i sa jednom utakmicom manje kao i drugoplasirana Breza 1934, koja, takođe, ima jednu utakmicu manje.

Utakmica iz prošlog 10.kola, OK Delminium Tomislavgrad – ŽOK Željezara nije odigrana zbog neuslovne dvorane  (niska temperatura u dvorani).

Odluku o ovoj utakmici donijet će organi odbojkaškog Saveza FBiH.

U 14 kolu Superlige Federacije BiH za žene, grupa Sjever, odbojkašice OK Čelik-R gostuju kod ekipe ŽOK Kakanj. OK Čelik-R je pretposljednji na tabeli sa omjerom 2/9 i pet bodova. ŽOK Kakanj je na omjeru 5/6, peto mjesto sa 16 bodova.

Komšijski meč, ŽOK Kakanj – Čelik-R  igra se u subotu 20. februara u SD Kakanj sa početkom u 18 sati.

Odbojkaši OK Block-Block Outa, u Superligi Federacije BiH, grupa Jug, u 11.kolu su domaćini ekipi OK Ilidža, Sarajevo. Zenički ligaš je na petom mjestu na tabeli sa omjerom 2/8 i pet bodova.

OK Ilidža je lider na tabeli sa omjerom 9/1 i 26 bodova.

Utakmica je na programu ove subote, 20. februara, od 15 sati u sali Prve gimnazije u Zenici.

E.Imamović

Foto arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem