Ostali sportovi

Tuka nakon rezultata sezone: Jedva čekam Madrid i posljednju provjeru pred EP u dvorani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka jučer je na trci na 800 metara u dvorani ostvario najbolji rezultat ove sezone, a nakon toga najavio je i posljednju provjeru pred Evropsko prvenstvo u dvorani.

Amel Tuka je završio na šestom mjestu sa vremenom 1:46:35, a sljedeći izazov je miting u Madridu 24. februara gdje će imati i generalnu probu pred EP u dvorani.

“Sjajna trka u Torunu u Poljskoj sa najboljim rezultatom ove sezone, ali ujedno i drugim najboljim rezultatom u karijeri u dvorani na 800m- 1:46.35.

Ovo je bila moja tek druga trka u dvorani na 800m, tako da jedva čekam narednu trku u Madridu 24. februara što će biti i posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo u dvorani. Upravo ta trka će odlučiti da li ću otići na Evropsko prvenstvo u dvorani koje će se održati također u Torunu.

Čestitam od srca Elliottu Gilesu na fantastičnom vremenu i najboljem rezultatu ove godine na svijetu”, rekao je bh. atletičar.

Izvor: scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno