Ostali sportovi

MNK Neimari: U ponedjeljak humanitarna utakmica za malog Darisa, sarajevski Željezničar odustao iz takmičenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Neimari: U ponedjeljak humanitarna utakmica za malog Darisa, sarajevski Željezničar odustao iz takmičenja- Predstojećeg vikenda, 20./21.2.2021.godine, na rasporedu je 11.kolo Prve futsal lige Federacije Bih, grupa 1, u kojoj je zenička ekipa MNK Neimari trebala gostovati ekipi MNK Željezničar iz Sarajeva.

Međutim, u međuvremenu je ekipa MNK Željezničar odustala od takmičenja, te je na jučerašnjoj sjednici Komisije za takmičenje nogometnog saveza Federacije BiH, potvrđena odluka o odustajanju od takmičenja ekipe MNK Željezničar  iz Sarajeva. Svi rezultati ove ekipe iz jesenjeg dijela bit će brisani, a sve naredne utakmice po rasporedu neće se registrovati u korist njegovih protivnika.

U klubu MNK Neimari su odlučili da što bolje iskoriste prvenstvenu pauzu. Naime, Neimari će u ponedjeljak, 22. februara 2021.godine, odigrati humanitarnu utakmicu „za malog Darisa“ protiv futsal tima iz Tešnja. Ovaj susret planiran je u sali Katoličkog školskog centra „Don Bosko“ u Žepču od 19 sati.

Svi koji žele da se priključe ovoj humanitarnoj akciji mogu kupiti kartu po cijeni od 5 KM.

Kako nam rekoše iz MNK Neimari, karte se mogu kupiti kod svih igrača kluba i na štandu sa knjigama u prizemlju Tržnog centra Džananović u Zenici, a biće još par mjesta za kupovinu karata.

-U našim ranijim objavama smo Vas upoznali da sin od našeg suigrača treba potrebna sredstva za operaciju u Turskoj. Zato kupovinom ulaznice koja košta 5 KM, svi vi se možete “ugraditi” u to dobro djelo.

Utakmicu ćemo igrati protiv naših sportskih prijatelja iz Tešnja, Futsal Team Tešanj, koji su prije nekoliko sedmica osnovali futsal klub. Želimo da im na ovaj način pružimo podršku na njihovom početku te da im se stavimo na raspolaganje za bilo kakvu pomoć. Bitno je napomenuti da bez obzira na prodaju ulaznica, utakmici NEĆE MOĆI prisustvovati gledaoci zbog pandemije COVID 19. Nadamo se da imate razumijevanja -, saopštavaju iz MNK Neimari..

Parovi 11.kola:

Konjic – DiaBiH

Žepče – Drina

(Slobodni Neimari i Iskra Vrbas)

Tabela nakon odustajanja MNK Željezničar

Poz.     Klub                     OU P  N     P    POS PRI   GR      Bod

1.MNK ISKRA VRBAS    7  6   1     0     46    23     +23      19

2.MNK NEIMARI            8   6   0     2     30    20     +10      18

3.MNK DIABIH               7   4   0     3     25    28     -3         12

4.MNK DRINA                7   2   0     5     26    33     -7         6

5.MNK ŽEPČE                 8   2   0     6     27    38     -11       6

6.FK KONJIC                    7   1   1     5     18    30    -12       4

 

Nakon pauze zenički Neimari će, u 12. kolu odigrati derbi susret kao domaćin sa ekipom “Iskre Vrbas”. Ova dva tima su vodeći na tabeli i ishod meča će odlučiti o prvoj poziciji na tabeli i plasmanu u kvalifikacije za popunu Premijer futsal lige.

Osim meča protiv “Iskre Vrbas”, MNK Neimari će do kraja ligaškog takmičenja u 13. kolu biti slobodni, dok će ligu zaključiti susretom protiv “DiaBiH” u gostima. Nakon toga, ovisno o plasmanu, slijede kvalifikacije za Premijer ligu.

E.Imamović

Foto plakat/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno