Biznis

Odabran prvi tim koji će predstavljati svoju školu u projektu “Čas poduzetništva- poduzetnik sam i ja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 27. decembra 2023. godine odabran je prvi učenički tim koji će predstavljati Ekonomsku školu Zenica na Međuškolskom takmičenju projekta „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“.

Nakon trosedmične edukacije o poduzetništvu i pripremama za finalno takmičenje, jučer je počelo Unutarškolsko takmičenje na kojem škole učesnice ovog projekta biraju timove koje će ih predstavljati na Međuškolskom takmičenju koje će se održati 19. decembra 2023. godine u prostorijama Agencije ZEDA.

-„Tokom ove sedmice, svaki dan ćemo u po jednoj školi čiji su učenici završnih razreda učestvovali u projektu „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“ održati Unutarškolsko takmičenje i zajedno sa predstavnicima Gradske uprave i profesorima odabrati tim koji će predstavljati svoju školu na Međuškolskom takmičenju koje će značiti osvajanje vrijednih nagrada“ – pojasnili su iz Agencije ZEDA.

Napominjemo:

Projekat „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“  počeo je 31. oktobra 2022. godine, te je nastavljen sa novom školskom godinom. Novi timovi su formirani i edukaciju započeli 06. novembra 2023. godine, a ovogodišnje škole učesnice su:

„Prva gimnazija Zenica“,

„Ekonomska škola Zenica“,

„Tehnička škola Zenica“,

„Medicinska škola Zenica“ i

„Mješovita škola Zenica“.

Tokom trosedmične edukacije, učenici su naučili kako doći do poslovne ideje, kako je uobličiti i istražiti tržiše, analizirati konkurenciju, te gdje mogu aplicirati za dobijanje sredstava za pokretanje biznisa.

Naučili su šta znači biti preduzetnik, kakva ideja bi mogla biti uspješna, a kakva nema izglede za opstanak,  kako ocijeniti poslovno okruženje, te na koji način prezentovati poslovnu  ideju.

U projektu je značajnu ulogu uzelo preduzeće „IMTEC“ d.o.o. koje se bavi prodajom i servisiranjem IT uređaja koje je sponzor nagrada za škole, dok su novčane nagrade za prva tri mjesta timova učenika obezbijedili Grad Zenica i Agencija ZEDA.

Već danas smo na Međuškolskom takmičenju u „Prvoj gimnaziji Zenica“  nakon  kojeg ćemo saznati ko je grupa predstavnik sa najboljom poslovnom idejom koja će ovu školu predstavljati na Međuškolskom takmičenju 19. decembra 2023. godine!

Sretno i neka najbolji pobijedi!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno