Rukomet

Od petka 11. januara počinje međunarodni  9. Handball Cup u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od petka 11. januara počinje međunarodni  9. Handball Cup u zeničkoj Areni – U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, od petka 11. do nedjelje 13. januara 2019.godine u Zenici će se održati 9. Handball Cup. Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održat će se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Ulaz će biti slobodan.

Turnir počinje u petak u 8 sati na dva terena zeničke Arene, utakmicama Čelik Junior – Gornji Vakuf  i Nexe – Iskra (2002.godište). Otvorenje turnira predviđeno je za subotu u 15 sati. Na turniru će učestvovati više stotina dječaka i djevojčica u tri kategorije u muškoj i jedna kategorija u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji 2002., prema rasporedu sa Zenica Handball Cup, nastupaju: Čelik Junior, Gornji Vakuf, Travnik, Iskra i Kiseljak.

-2004.godište: Čelik Junior, Kiseljak, Brod, Metlika, Respekt, Nexe, Bosna (V), Kakanj i Split.

-2006.godište: Čelik Junior, Žepče, Nexe, Bosna 1 i Bosna 2.

-2004.godište (Ž): Reprezentacija SBK, Metlika, Brod, Krivaja, Hadžići, Kiseljak i Sedmerac.

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju od 8 do 17 sati na centralnom terenu Arene.

Osim takmičarskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./2003. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009./2010. godište .

Menadžer Škole rukometa Čelik junior, Vladimir Zeljko, ističe:

Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh, a posebno zeničkog rukometa. Na prijedlog gostiju iz Evrope, ove godine ćemo promjeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u avgustu, za vrijeme školskog raspusta, organizovati i Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl-.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima, koji se igra već širom Evrope.

E.Imamović; Foto sa Zenica Handball Cup/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno