Rukomet

Novosti iz RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz RK Čelik – Zbog zauzetosti Arene početak priprema (ipak) 17. januara – Iz Uprave RK Čelik smo primili saopštenje da je zvaničan početak priprema za narednu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi FBiH Grupa Sjever (ipak) u četvrtak, 17. januara.

”Tog dana će se održati prozivka i prvi trening u Gradskoj areni. Bila je prva varijanta da već od 10. januara započnu okupljanje i trenizi, ali smo naišli na prepreku stalne zauzetosti Gradske arene raznim događajima, tako da smo odlučili da, prema instrukcijama Stručnog štaba, igrači treniraju induvidualno do 17. januara, kada pripreme zvanično započinju”, kažu u Upravi Čelika.

Obzirom da je ekipa Čelika slobodna u prvom prvenstvenom kolu a planirani su treninzi i po dva puta dnevno, ovo pomjeranje početka priprema neće predstavljati neki problem – kaže Nermin Gušić, šef Stručnog štaba RK Čelika.

Povratak Kaljića i Kobilice

Što se tiče pojačanja redova RK Čelika izmedju dvije polusezone, valja istaći povratak u redove RK Čelika golmana Muamera Kaljića i igrača Ekrema Kobilice, koji su proteklu sezonu branili boje Škole Čelik Junior, a na vlastiti zahtjev su se vratili u redove RK Čelika.

”Golman Kaljić je inače bio posuđeni igrač Školi rukometa Junior od strane RK Čelika u prethodnoj polusezoni, a Kobilica je prethodnu polusezonu bio registrovan igrač Škole Junior. Oba su na naše zadovoljstvo izrazila veliku želju da se vrate u RK Čelik, a mi kažemo: dobro došli natrag, jer se radi o dva sjajna momka, odlična rukometaša i dvije velike rukometne nade zeničkog rukometa koji imaju na terenu tek mnogo da pokažu”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Miran Čović i Ismar Kahrić ostaju u Čeliku

Dva sjajna momka i odlična rukometaša – bek MIRAN ČOVIĆ i pivot ISMAR KAHRIĆ, nakon što su odmah nakon završetka utakmice posljednjeg prvenstvenog kola u svlačionici najavili odlazak iz RK Čelika, nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, odlučili su da ostanu u Čeliku i stave se na raspolaganje treneru Nerminu Gušiću.

”RK Čelik je odlično organizovan Klub, odnosi u Klubu i uslovi rada su ovdje fenomenalni, a svi igrači su međusobno ”raja”. Ismar i ja smo prezadovoljni u RK Čeliku i jedini problem je bio mala minutaža koju smo imali u prethodnoj prvenstvenoj polusezoni. Sada je došlo do promjena u Stručnom štabu i mi vjerujemo da ćemo se nametnuti novom treneru”, izjavio je Miran Čović.

Ismar Kahrić, koji ima svega 17 godina i koji je na kraju sezone primio nagradu ”Srce RK Čelika – najveća rukometna nada”, takođe je zadovoljan razgovorom sa predsjednikom Škrbićem i očekuje da će u nastavku prvenstva izboriti mjesto u prvoj postavi tima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno