Info

Objavljena vremenska prognoza za novogodišnje praznike: Hoće li biti snijega?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljena vremenska prognoza za novogodišnje praznike: Hoće li biti snijega? – Na značajniji snježni pokrivač u nizinama morat ćemo ipak pričekati 2020. godinu, objavio je amater meteorolog Nedim Sladić.

Kako sada stvari trenutno stoje na prognoznom materijalu, sa prednje strane prostrane anticiklone (polja povišenog atmosferskog pritiska koja obezbjeđuje stabilne vremenske prilike), spustit će se u naše krajeve prema kraju ove sedmice osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta, no ta zračna masa nije bogata vlagom da bi uzrokovala neke jače padavine.

Glavni dio hladnoće odlazi izgledno istočnije od nas, a mi se nalazimo na njenoj periferiji. Tako ćemo uskoro imati priliku čitati o snijegu na području Turske, Grčke, Iraka, Sirije, dok će Balkan biti na trodnevnom i većinom suhom zahlađenju prije novog, (osjetnijeg) zatopljenja pred Novu godinu s kojim bi ponovo moglo biti problema sa aerozagađenjem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno