Zenica

Obilježena 23. godišnjica Trećeg korpusa

Obilježena 23. godišnjica Trećeg korpusa
Obilježena 23. godišnjica Trećeg korpusa

Obilježena 23. godišnjica Trećeg korpusa- U zeničkoj Gradskoj sali danas je svečano obilježena 23. godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije Republike BiH, kao završna aktivnost višednevnog programa kojeg je tehnički realizovao Savez ratnih vojnih invalida Zeničko- dobojskog kantona, Kantonalna vlada, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja podržalo finansijski, a Zenički i Sarajevski muftiluci su realizovali vjerski dio programa.

U prisustvu pet armijskih generala, predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti, boračkih organizacija, te bivših boraca i njihovih porodica govorilo se o ulozi, značaju i ostvarenim rezultatima Trećeg korpusa u odbrani naroda, države, slobode i svih drugih vrijednosti demokratskog društva. U zvaničnim obraćanjima čule su se i jasne poruke kako se bitni datumi, događaji i ličnosti, kakav je 1.decembar- Dan osnivanja Trećeg od ukupno sedam armijskih korpusa ne smiju zaboraviti, te da briga o braniocima i njihovim porodicama mora biti bolja, da se konačno vrati dostojanstvo braniocima.

Ovom događaju prethodio je obilazak mezarja i grobova istaknutih zeničkih boraca na groblju na Prašnicama i prigodan program na centralnom zeničkom spomen- obilježju, Kamenom spavaču, gdje je, uz polaganje cvijeća,učenje Fatihe i obraćanja zvaničnika, obilježena i 23. godišnjica osnivanja zeničke 314. slavne brigade.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem