Zenica

Donacija opreme za zeničku bolnicu

Donacija opreme za zeničku bolnicu
Donacija opreme za zeničku bolnicu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Donacija opreme za zeničku bolnicu- U sjedištu Zeničko dobojskog kantona u Zenici danas je potpisan protokol o donaciji opreme kompanije Howon Otomotiv Insaat Malzemeleri Filtre Sistemleri Sanayi Ve Ticaret,koja ima sjedište u Turskoj,za Službu za ženske bolesti,perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica,čija se vrijednost procjenjuje na 490 hiljada eura.

Partner u realizaciji donacije je firma „Ari Medikal“ Sarajevo.

Predstavnici donatora i partnera danas su obišli prostore pomenute Službe u zeničkoj bolnici u pratnji premijera ZDK Miralema Galijaševića,zeničkog gradonačelnika Husejina Smajlovića,te direktora Bolnice, dr. Rasima Skomorca.
Gradonačelnik Smajlović je ukazao da su prije 4 mjeseca obavljeni prvi razgovori sa načelnikom Turske općine Kartepe,Husejinom Uzulmezom i od tada su vođene konkretne aktivnosti po ovom projektu.
Načelnik općine Kartepe,Husejin Uzulmez najavio je i pomoć za općinu Bihać sa kojom će uskoro,kako je najavio, biti potpisan protokol o bratimljenju.

-Donacija za zeničku bolnicu nije i posljednja,kazao je načelnik Uzulmez.
-Donirana oprema puno će značiti za Službu za ženske bolesti,izjavio je direktor zeničke bolnice dr. Rasim Skomorac,istakavši da su na širokom spisku opreme 52 artikla.

Isporuka kompletne opreme trebala bi biti okončana do 25. januara kada se planira svečano otvorenje. (RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno