Zenica

OBAVIJEST: Obustava saobraćaja – Bulevar Kulina bana

OBAVIJEST: Obustava saobraćaja – Bulevar Kulina bana – Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da je u petak, 22.05.2020. godine planirana izmjena režima saobraćaja u ulici Bulevar Kulina bana, odnosno potpuna obustava saobraćaja na istoj zbog izvođenja radova na betoniranju prekopa preko ulice Bulevar Kulina bana, a sve u sklopu realizacije ugovora „Izgradnja Plavog puta  – spoj Hitne pomoći sa ulicom Bulevar Kulina bana“.

Zbog specifičnosti radova koji će se izvoditi nije moguće izvršiti povremeno preusmjerenje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku sa naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, već je potrebno izvršiti potpunu obustavu saobraćaja.

Navedene izmjene bit će adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom.

Za vrijeme obustave radova saobraćaj će se preusmjeriti ulicom Školska ka GGM-u i ulici Masarykova sa jedne strane, dok će se sa druge strane za vezu sa Bulevarom Kulina bana koristiti ulice Fra Grge Martića i Bulevar Kralja Tvrtka.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaja na predmetnoj dionici javni linijski prevoz će se obavljati alternativnim pravcem i to: ulica A.A. Borića – ulica Školska – spoj sa bulevarom Ezhera Eze Arnautovića.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu u petak, 22.05.2020.godine od 8:00 sati do 15:00 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem