Zenica

Obavijest o izmjeni režima saobraćaja

Obavijest o izmjeni režima saobraćaja – Grad Zenica i Joint Venture EAS / Euroasfalt d.o.o. & Strabag AG obavještavaju građanstvo i učesnike u saobraćaju da je zbog planskih radova na iskopu platoa za stubno mjesto S2 u sklopu Projekta izgradnje autoceste na koridoru 5c – poddionica Klopče – Donja Gračanica, došlo do privremene izmjene režima saobraćaja na dionici puta Zenica–Babino, lokalitet Kamenolom.

U periodima rada na iskopu stjenskog materijala iznad samog puta, saobraćaj će se naizmjenično obustavljati i propuštati u intervalima od 10 do 15 minuta, u zavisnosti od gustine saobraćaja.

U periodima kada se radovi ne izvode u blizini saobraćajnice, regulacija saobraćaja će se vršiti putem prenosnih semafora uz naizmjenično propuštanje u intervalima od 3 min.

Molimo stanovništvo i učesnike u saobraćaju za maksimalni oprez, poštivanje privremene gradilišne signalizacije i što kraće zadržavanje u zoni radova.
Navedena izmjena ostaje na snazi do potpune sanacije i iskopa terena iznad lokalnog puta kada se očekuje i sanacija oštećene dionice puta.

Sektor za informisanje i odnose s javnošću

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem