Zenica

VIKEND DEŠAVANJE: Sređuj PARK sa DOBRIM KOTAMA! Koncert u Gradskom parku u Zenici!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIKEND DEŠAVANJE: Sređuj PARK sa DOBRIM KOTAMA! – Rezervišite subotu i nedjelju, tačnije 20. i 21. maj tekuće godine, za uređenje Gradskog parka. Upoznajte nove pozitivne ljude, kroz muziku i igru uredite svoj, naš i vaš PARK. Pozivaju se svi zainteresovani da dođu u Gradski park u subotu u 12:00 sati i pomognu u realizaciji ove ideje.

“Da mi je neko pričao kako u mom gradu imam primjer koji ruši najmanje 3 stereotipa i predrasude koje često i sama imam, ne bih mu vjerovala. A postoji takav primjer, prije par dana sam lično bila, slušala, gledala i htjela sebi lupiti par šamara zbog toga što ranije to nisam prepoznala.” – Hana Kazazović.

Citat koji sam iskoristila prethodno, Hana je prije nekoliko mjeseci napisala u sklopu svog teksta i viđenja Radija Active i Udruženja „Naša djeca“ Zenica, zato neću dalje predstavljati aktivnosti koje su Radio i Udruženje udruženim snagama u posljednjih godinu dana uradile za svoju lokalnu zajednicu.

Opet, nađu se sugrađani/ke koji će rado spomenuti kako se ništa u Zenici ne dešava, za sve one koji su upratili za sada mali, ali skromni web, radio stanicu nisu propustili niti jedno od dešavanja i pozitivnih promjena u našem gradu. Uvijek su to isti sugrađani/ke koje i ovoga puta pozivamo da nam se pridruže, ali se posebno radujemo svima Vama koji ćete doći i prvi put se družiti sa nama, a istovremeno uraditi dobro za lokalnu zajednicu.

Stigle DOBRE KOTE!

“Cilj nam je da se DOBRE KOTE prošire i da ljudi u svojim gradovima uzmu stvar u svoje ruke i počnu uređivati prostore koji se nalaze ispred škola, zgrada, parkova. Za sada smo se povezali sa mladima iz Zenice i Banjaluke, imamo viziju da svi gradovi u BiH postanu DOBRA KOTA.” – Smirna Kulenović, idejni tvorac DOBRIH KOTA.

VIKEND DEŠAVANJE

U akciji uređenja prostora oko parka će uži prostor oko bazena u Gradskom parku, kao i sam bazen biti u potpunosti uređen kako bi ga djeca i mladi bezbjedno koristila. U uređenju parka, koje realizuje Udruženje „Naša djeca“ Zenica, će biti uključeni i zenički grafiteri, učenici KŠC „Sveti Pavao“ Zenica, učenici OS „Musa Ćazim Ćatić“ i učenici Osnovne i Srednje muzičke škole.

U nastavku pogledajte fotogaleriju predloženog uređenja i skice koja između ostalog obuhvata i igre za djecu koje će biti oslikane unutar bazena. Javni uvid u skice, kao i formiranje timova za uređenje bit će obavljen nakog registracije volontera/ki.

ISTI DAN I KONCERT U PARKU

Učenici iz muzičkih škola će dodatno uveličati ovaj događaj te će prisutnim pružiti jedinstveno iskustvo izvodeći koncert na otvorenom.

Pored učenika u ovu akciju su se odlučili priključiti i članovi drugih udruženja kao i neformalna grupa protiv mržnje „Positive Tolerance“ koja je inicirana od strane OSCE misije u Bosni i Hercegovini, te Evropski parlament mladih Zenica.

Također, vikend na Koti će biti humanitarnog karaktera te će se u toku aktivnosti uređenja parka prodavati kolačići koje će napraviti djeca, članovi Dječijeg parlamenta Grada Zenice. Sva sredstva skupljena u toku vikenda će biti iskorištena za liječenje dvogodišnje djevojčice Hane Pašanbegović.
Plan aktivnosti na koti 20. maja:

12:00 Okupljanje volontera na Koti
12:30 – 13:00 nastup učenika Osnovne muzičke škole
13:00 – 13:30 nastup učenika Srednje muzičke škole
14:00 – 17:00 Music by Active Team

13:00 – 15:00 Adna Muslija slikanje portreta (humanitarni karakter)
12:00 – 17:00 otvorena igraonica za najmlađe (čovječe ne ljuti se u ljudskoj veličini, prostor za crtanje, šaranje)
13:00 – 17:00 Montažni zid želja
13:00 – 17:00 Prodavanje kolačića napravljenih od strane članova Dječijeg parlamenta Grada Zenice
Plan aktivnosti na koti 21. maja:

12:00 Okupljanje na Koti
13:00 – 14:00 izvođenje poezije
12:00 – 17:00 prodavanje kolačića (humanitarni karakter)
14:00 –  17:00 Music by Active Team

Cilj uređenja Kote nije samo jednokratno sređivanje prostora nego kreiranje prostora na kojem će se redovno održavati aktivnosti za djecu i mlade.

“Nadam se da će mladi prepoznati značaj ovog projekta te nam se pridružiti na Koti za vikend. Želimo da park postane mjesto okupljanja za djecu i mlade, a u narednom periodu ćemo realizovati niz aktivnosti na Koti kako bi djeca i mladi svoje slobodno vrijeme provodila upravo na ovom mjestu. Također, vjerujem da će građani Zenice i ovaj put pokazati humanost, odnosno da će kupovinom kolačića ili na drugi način uključiti u humanitarnu akciju za liječenje djevojčice Hane.” – Aldin Vrškić, koordinator projekta ispred Dobrih Kota u Zenici.

Izvor: activezenica.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno