Ljudi

O veličini jednog običnog čovjeka: Stazom Kikijevog osmijeha

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

🌿 O veličini jednog običnog čovjeka 🌿

~ STAZOM KIKIJEVOG OSMIJEHA ~ Aldin Hamzić Kiki

🖼️ Po čemu će da vas pamte?!
🖼️Šta ostaje nakon ljudskog života?!

Pomislim, kako bi reagovao naš Kiki da sam mu prije nekih osam/nepunih devet godina, u samim počecima naših zajedničkih planinarskih koraka, teških rančeva, proljeća – ljeta, zime – jeseni provedenih u planini, uspona, silazaka po danu i mrkloj noći, “lovačkih” priča … rekla:

⚜️” Zamisli da će doći vrijeme kada će tvoji prijatelji, znani i neznani, čak i neki novi klinci koji tek danas uče svoje prve korake, hodati baš tebi u čast, u tvoje ime, hodati stazama Kikijevog osmijeha, 👣 toliko dugo duuugo dok svaka planinska staza ne dobije tvoje ime!! ”

Sama pomisao izaziva slutnju, al šta smo mi naspram Božije volje?!

🌿O veličini jednog čovjeka najviše govore drugi ljudi, a to smo svi mi koji ti odajemo počast i čuvamo uspomenu na tvoje veselo lice i blagu narav 🌿

❤️Kiki nam je ostavio ono što se čuva u srcu, mislima kao uspomena na život, na jednu osobu koja je povezivala mnoge, čak i one koji su bili nemogući za povezivanje.

❤️Blizina i prisutnost tamo gdje je potreba očituje se kroz ljubav, jer po ljubavi ćemo te prepoznati i pamtiti.

… i pored svega posebno će mi ostati u sjećanju tvoje bijele planinarske hlače, svijetle gojzerice dok koračamo kroz blatnjave jesenske puteve, mi uprljani do iznad pasa, a tebe kap blata ni da takne … i tada si ostajao čist, neukaljan, neuprljan…

S ljubavlju, tebi u čast …

Azimuth 135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno