Kultura Ljudi

VIDEO: KULTURA PRIČA – Enes Salković

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U novom serijalu “Kultura priča” donosimo vam niz intervjua sa glumcima BNP Zenica, ali u nastavku serijala možete očekivali intervjue i sa ostalim istaknutim članovima kulturne scene Zenice i one koje njihov početak veže za naš grad.

Naš sagovornik je bio Enes Salković, glumac BNP Zenica. Enes Salković je rođen u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Akademiju scenskih umjetnosti završava u Sarajevu 2009. godine. Član je glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici već dugi niz godina i ostvario je uloge u mnogim projektima ove kuće. Dobitnik je niza nagrada među kojima se najviše izdvaja Sterijina nagrada za najboljeg mladog glumca.

Spisak osvojenih nagrada i predstava u kojima je učestvovao Enes Salković: LINK

O karijeri, početku, projektima, problemima sa kojima se susreću glumci i drugi radnici u kulturi i budućnosti pozorišta možete čuti u video intervju sa Enesom Salkovićem:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno