Ljudi

Nova nagrada za Faketu Salihbegović-Avdagić, glumicu zeničkog BNP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Višestruko nagrađivana glumica Bosanskog narodnog pozorištas Zenica na 16. Mostar Film Festivalu nagrađena je Nagradom „Slovo ljubavi“ za najbolju žensku ulogu u filmu „Švedsko srce moje majke“ prema tekstu Zilhada Ključanina, u režiji Adisa Bakrača.

O festivalskim nagradama je odlučivao Stručni žiri u sastavu: Dejan Dabić, filmski kritičar, autor animiranih filmova i umjetnički direktor Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, dr. sc. Branka Bešević Gajić, nagrađivana filmska i televizijska redateljica, umjetnica, producentica i scenaristica, te Anila Gajević, osnivačica prve casting i talent agencije u BiH „Zona“.

Faketa Salihegović Avdagić je prethodnu noć, 15. novembra preuzela Nagradu „Slovo ljubavi“ u dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru i tom prilikom izjavila: „Nagrada na filmskom festivali koji u fokus stavlja glumačku igru je zaista velika čast i velika obaveza. Počašćena sam, što je stručni žiri odabrao da moja uloga bude ta nagrađena kao najbolja.“

Za istu filmsku ulogu, Salihbegović je prethodno osvojila još dvije festivalske nagrade. Za svoja pozorišna, filmska i televizijska ostvarenja Salihbegović-Avdagić je nagrađivana na festivalima u zemlji i inostranstvu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno