Info

Novu sedmicu obilježit će oblačno vrijeme, kiša i pad temperatura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova sedmica donosi pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima može se očekivati i naoblačenje uz povremenu kišu. Dnevne temperature kretat će se od 12 do 18, a na jugu do 21 stepen celzija.

Sarajevo će danas veći dio dana pokrivati magla ili niska naoblaka uz djelimično razvedravanje. Poslijepodne donosi jače naoblačenje uz mogućnost kiše. Najviša dnevna temperatura bit će oko 12 stepeni celzija.

Utorak (17.11.) donosi pretežno oblačno vrijeme s kšom, dok je na vrhovima planina moguć slab i kratkotrajan snijeg. Prije podne se očekuje prestanak padavina u Krajini, a poslijepodne u Posavini. Već prema kraju dana i u ranim večernjim satima prestanak padavina možemo očekivati i u ostatku zemlje.

Jutarnje temperature kretat će se od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevne od 6 do 11, na jugu od 10 do 14 stepeni.

Sredinom sedmice (18.11.) će u Hercegovini i na zapadu Bosne biti sunčano. U ostalim područjima zemlje preovladavat će magla i niska naoblaka, uz djelimična razvedravanja. Jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

U Hercegovini i na zapadu Bosne će u četvrtak preovladavati sunčano vrijeme, dok će u ostalim područjima naše zemlje biti uglavnom maglovito. Jutarnja temperatura kretat će se od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 18 stepeni celzija.

Kraj radne sedmice donosi pretežno oblačno vrijeme u Bosnu, dok će u Hercegovini prije podne biti sunčano, a poslijepodne slijedi naoblačenje. Jutarnja temperatura kretat će se od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 stepeni celzija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno