Info

ArcelorMittal Zenica – Sedmica svijesti o prevari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodna sedmica svijesti o prevari održava se između 16. i 20. novembra 2020. godine. Kao i svake godine, ArcelorMittal je aktivna podrška ovoj globalnoj kampanji Udruženja certificiranih istražitelja prevara (ACFE) koja ima za cilj podizanje svijesti o uticaju prevara na naše društvo. Globalna revizija je odgovorna za organizaciju ovoga unutar ArcelorMittala.

Najekonomičniji način smanjenja utjecaja prevare je sprječavanje da se prevara dogodi. U tom smislu, ArcelorMittal je stvorio snažno etičko okruženje usvajanjem jasnih politika, uključujući i Kodeks poslovnog ponašanja, Politiku protiv prevare i Politiku zviždača, i razvio je robusno okruženje interne kontrole. Ovi elementi pomažu u prepoznavanju i umanjivanju rizika od prevara u organizaciji.

Osim istrage navoda o prevarama, Globalna revizija pruža i obuke o informisanju o prevarama na mreži i u učionicama kako bi se povećala svijest zaposlenih o prevarama. Edukacija zaposlenih o tehnikama sprječavanja, otkrivanja i prijavljivanja prevara presudna je za smanjenje učestalosti prevara protiv i unutar ArcelorMittala.

Kako biste učestvovali u borbi protiv prevare, ArcelorMittal je stavio na raspolaganje sistem zviždača za zaposlene, kupce, dobavljače i treće strane da prijave ozbiljne zabrinutosti koje biste mogli imati zbog mogućih nepravilnosti ili nedoličnog ponašanja.

Pomoću ovih opcija možete kontaktirati liniju zviždača ArcelorMittala:
Lokalni broj: +387/32 467 300
Korporativna stranica: arcelormittal.ethicspoint.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno