Rukomet

Novosti iz tabora RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIJESTI IZ RK ČELIK: NA REDU SU TRI VEZANE DOMAĆE POBJEDE – U subotu 7. marta u Gradsku arenu dolazi RK ,,Gradačac”, 11. marta u Areni je RK ,,Krajina” iz Cazina, a 13. marta (petak), RK ,,Zrinjski”. Donosimo Izvještaj RK Čelik sa press konferenciji rukometnog kluba ,,Čelik”, pred tri važne naredne utakmice, koje se igraju na domaćem terenu u Gradskoj areni Zenica, kako slijedi: 

7. marta u 18. prvenstvenom kolu Premijer lige BiH (u 18 sati) ,,Čelik” igra protiv RK ,,Gradačca”,  zatim u srijedu 11. marta je četvrfinalna utakmica BiH Kupa (protivnik je RK ,,Krajina” iz Cazina),  a u petak 13. mart,,Čelik” u Gradskoj areni ugošćuje mostarski RK ,,Zrinjski”.

„U klubu i timu ponovo vlada optimizam, nakon gostujuće pobjede protiv RK ,,Bosne” u Sarajevu (30:33). Sinoć sam održao sastanak sa igračima i stručnim štabom i svi smo jedinstveni u ocjeni i zaključku da se optimizam vratio u naše redove nakon poraza protiv RK ,,Vogošće” i da u naredne tri domaće utakmice moramo ostvariti tri pobjede, bez obzira što ni jedna od tih utakmica neće biti lagane. Moramo u igri biti ozbiljni i disciplinovani i siguran sam da se vraćamo na stare ciljeve: sami vrh tabele u prvenstvu i na borbu za osvajaje Kupa BiH. Sve tri ekipe koje nam dolaze su naši sportski prijatelji. Ponosan sam što na svakoj utakmici u Areni imamo najveći broj gledalaca od svih sportskih klubova u Zenici i nadam se da će nas naši navijači podržati i u naredne tri utakmice povratka na pobjedonosni kolosijek. Na žalost, razočarali smo neke naše sportske neprijatelje, koji su počeli otvoreno likovati. Nikada nisam razumio takve ljude, koji se raduju tuđem kiksu. U sportu su normalne i pobjede i porazi i mi očekujemo da i naši glavni konkurenti za prestiž u BiH rukometu mogu kiksati“- rekao je na početku Press konferencije predsjednik kluba Pane Škrbić.
Najveći borac na terenu, zbog čega je veliki miljenik zeničke publike, igrač Boško Jolović je na press konferenciji rekao: „U našoj ekipi nakon pobjede u Sarajevu vlada odlična atmosfer. Dobro radimo
na treninzima. Svi smo spremni za maksimalnu borbu na terenu. Nikog ne potcjenjujemo, sve su to dobre ekipe, ali osim pobjeda u naredna tri domaća susreta (RK ,,Gradačac” , RK ,,Krajina” i RK ,,Zrinjski”), ništa drugo osim pobjeda ne dolazi u obzir. Pozivam naše vjerne navijače da dođu na ove tri utakmice i podrže nas“– rekao je Jolović.
Semir Memić-Seke, koga mnogi smatraju najboljim odbrambenim igračem u Premijer ligi BiH je rekao:
Svaka čast i RK ,,Gradačcu”, RK ,,Krajini” i RK ,,Zrinjskom” koji imaju dobre ekipe. Ja smatram da ćemo te tri utakmice iskoristiti za podizanje naše forme za ono što slijedi nakon toga: dvije najvažnije gostujuće utakmice u prvenstvu, u Prijedoru protiv domaćeg RK Prijedora i u Ljubuškom protiv Izviđača. Ako se bude posložilo sve kako treba, mi možemo ostvariti pobjede i u ta dva gostujuća meča i riješiti ovogodišnje prvenstvo u našu korst. Naši navijači nam u tome mogu mnogo pomoći dolaskom na utakmice i podrškom sa tribina“ – rekao je Semir Memić.
Na press konferenciji je učestovao i odlični srednji bek ,,Čelika” Aldin Mehinović, koji je nedavno bio na specijalističkom pregledu kod prof. dr. Miroslava Milankova u Novom Sadu, koji će ga operisati 12. marta u Kliničkom centru u Novom Sadu. Zato se popularni Čupo privremeno oprašta od publike čiji je takođe veliki miljenik, za narednih oko šest mjeseci:
„Došao sam na ovu press konferenciju da se privremeno oprostim od vas i publike i da se iskreno zahvalim svim navijačaima, mojim saigračima, prijateljima rukometa, koji me stalno zovu i šalju poruke podrške iz bukvalno svih klubova i svih krajeva Bosne i Hercegovine. Posebno veliko hvala predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, koji je obezbjedio novac za moju operaciju i bio mi najveća podrška u ovim za mene teškim trenucima. Veliko hvala i mom Klubu RK ,,Čelik” koji je veliki klub, institucija, klub sastavljen od velike raje, klub kome ostajem vječni dužnik“ rekao je Aldin Mehinović i izrazio uvjerenje da će njegovi saigrači i bez njega ostvariti zacrtane ciljeve u prvensvu i Kupu, a da će on biti ponovo u timu za nastvak takmčenja u Evropi.
Pored Mehinovića, isti doktor u Novom Sadu, jedan od najboljih za operaciju križnih ligamenata u regionu, je prije tri mjeseca operisao i izvrsno krilo ,,Čelika” Milana Duvnjaka, koji se sada odlično osjeća i brzo opravlja.
Adnan-Adi- Bašić, trener RK ,,Čelika”:
„Već je istaknuto da smo se psihički oporavili nakon poraza protiv RK Vogošće. Naša forma sada ide uzlaznom linijom i bez obzira na veliki broj povreda, koje nas stalno muće. Već znate za Aldina Mehinovića i Milana Duvnjaka, koji su pod operacijom i van terena, zdravstvene probleme imaju i Eduard Martić, Mirza Dervenčić i golman Jasmin Hadžihasić. Ipak, uvjeren sam da ova ekipa može pobijediti svaki tim u ligi. Iskustvo, znanje i borbenost je na našoj strani i ja se slažem da su u naredna tri susreta naše pobjede imperativ, bez obzira što je, kao što znate, RK ,,Gradačac” odlična mlada ekipa i mnogo godina dobra škola rukometa, što u RK ,,Krajini” igraju dva odlična i iskusna bivša ,,Čelikova” igrača, Emir Šahinović-Bubi i Edin Bajramović i što se u ovom prvenstvu RK ,,Zrinjski” znatno pojačao i ostvaruje pobjede i tamo gdje ih niko ne očekuje“ – rekao je Adi Bašić.
RK ,,ČELIK” POZIVA SVE LJUBITELJE SPORTAI RUKOMETA: DOĐITE U SUBOTU 07. MARTA U GRADSKU ARENU ZENICA I UŽIVAJTE U NAŠOJ BORBENOSTI I POŽRTVOVANOJ IGRI I DOBROJ RUKOMETNOJ PREDSTAVI! DOĐITE NA PRIVREMENI OPROŠTAJ SA TERENA, LJUBIMCA ZENIČKE PUBLIKE, NAŠEG ALDINA MEHINOVIĆA- ČUPE!

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno