Rukomet

Foto: Čelik bolji od Gradačca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH, 18.KOLO. TRINAESTA POBJEDA ČELIKA. RK ČELIK – RK GRADAČAC 32:21 – ARENA u Zenici; Početak: u 18 sati; Gledalaca: oko 400 Sudije Džemal Čedić i Anis Duraković (oba iz Sarajeva), delegat Mileta Kekić (Mostar). u utakmici 18. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Gradačac iz istoimenog grada. Utakmica je završena rezultatom 32:21 (12:9) za Čelik.

Sastavi ekipa:
RK ČELIK: Hadžihasić, Dervenčić (3), Martić (2), Ekinović (2), Mehić (1), Mujanović (2), Jaškić (3), Kadić (4), Mehinović, Zvekić (2), Begagić (6), Ćosić (1), Tufekčić, Jolović (2), Begović (3), (Trener: Adnan Bašić).
RK GRADAČAC: Samir Halilković, Kahvedžić, Čaušević, Bosić (8), Hrnjić, Haseljić (3), Klopić, Zrnić (2), Hećimović, Đurić, Perić (5), Damir Halilković (2), Sarajlić (1). (Trener: Mehmed Doborac).

Najefikasniji kod Čelika: Aldin Begagić (6) i Davor Kadić (4) gola
Najviše golova za Gradačac postigli su: Boris Bosić (8) i Haris Perić (5) golova;
Sedmerci za Čelik: 6 (8); Sedmerci za Gradačac: 2 (2);
Isključenja: Čelik (8′); Gradačac ( 8′);

Utakmica u zeničkoj Gradskoj areni započela je malom svečanosti, gdje su igrači, Uprava i navijači Čelika poželjeli uspješnu operaciju koljena i brz povratak u ekipu miljeniku publike Aldinu Mehinoviću Čupi. Tim povodom predsjednik kluba Pane Škrbić je Aldinu uručio prigodan poklon, i uz poruku ,,Dragi Aldine, najiskrenije Ti želimo uspješnu operaciju i da što prije ozdraviš i vratiš se u naše redove”.
Inače, bila je to utakmica dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu RK ,,Čelik” se poprilično mučio sa mladom ekipom RK Gradačca, a u drugom, kada je na teren izašla potpuno nova postava RK ,,Čelika” koja je u potpunosti nadigrala goste, pa je rezultat drugog poluvremena glasio 20:12 za RK Čelik. Karakteristika ove utakmice, što se Čelika tiče, takođe je da je svih 13 igrača koji su igrali postizali golove. Posebno ohrabruje što su Čelikove ,,rezerve” Dino Zvekić, Eldar Mehić, Amer Ekinović i Edvin Begović iskoristili pruženu šansu i zadovoljili trenera Adnana Bašićač, ali i zeničku publiku.
Igračem utakmice specijalni žiri proglasio je Boška Jolovića, koji je i u ovoj utakmici bio na visini zadatka, pa mu je uručen pehar ,,Najigrač utakmce”.
U srijedu, 11. marta ,,Čelik” u Gradskoj areni u 17 sati igra utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv RK ,,Krajine” iz Cazina, a već u petak, takođe, u Areni ,,Čelik” u 19. kolu Premijer lige BiH dočekuje ekipu ,,Zrinjskog” iz Mostara.
I ovoga puta igrači i Uprava ,,Čelika” pozvaju ljubitelje rukometa i sporta uopšte, da dođu u Gradsku areni i podrže ovaj klub na putu do šampionske titule i plasmana u finale Kupa BiH.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno