Zabava

Novo iz Muzičke produkcije BHRT-a: “Corner – Muzički klub” i “Tamburaši i vi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novo iz Muzičke produkcije BHRT-a: “Corner – Muzički klub” i “Tamburaši i vi” – Muzička produkcija BHRT-a u novoj jesenjoj programskoj shemi priprema brojna iznenađenja. Riječ je o dvije emisije – “Corner – Muzički klub” i “Tamburaši i vi”.

Emisije će biti emitovane u programima BHT1 i BHR1.

O novim projektima u emisiji “Jutro za sve” BHRT-a govorio je Jasmin Ferović, direktor Muzičke produkcije BHRT-a.

“Napravili smo jedan pandam koncertima. Emisije su žanrovski orijentirane, uz živu svirku, goste i live izvođenja, ali bez publike zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom. Ovo je prilika da gledaoci i slušaoci vide i čuju poznata imena, ali i da predstavimo neke nove talente i nade i da se fokusiramo na muzičku scenu Bosne i Hercegovine”, kaže Ferović.

“Corner” će, navodi Ferović, biti “pitka” emisija, zabavnog karaktera.

“Gledaoci i slušaoci će biti u prilici da čuju šest dobrih pjesama – tri od autora koji je gost i tri poznata svjetska hita, ali u drugačijem aranžmanu”.

Ajdin Taći iz Muzičke produkcije BHRT-a kaže kako je emisija “Corner” zamišljena kao mini koncet, gdje će gostovati izvođači iz Bosne i Hercegovine.

“Cilj nam je da damo prednost domaćim izvođačima jer smatramo da imamo muzičku scenu koju možemo, tako da kažem, pogurati i to nam je od početka bila vodilja – da budemo vjetar u leđa domaćim izvođačima. Već imamo otprilike dva mjeseca unaprijed dogovorena snimanja emisija, a reakcije svih izvođača koje smo zvali su pozitivne. Svima je drago i da to radi upravo Muzička produkcija BHRT-a”, kaže Taći.

U planu su brojni gosti, između ostalih – Igor Vukojević, Vanja Mišić, Mladen Vojičić Tifa…

A, čast da budu prvi gosti “Cornera” pripala je bh. muzičarima Davoru Ebneru i Zlatanu Kariću.

“Drago mi je da je Muzička produkcija BHRT-a napravila ovaj program i čast mi je biti dio ekipe. Jako je bitno da ima puno ovakvih emisija koje će dati uvid u to šta se radi na bh. muzičkoj sceni. Mislim da treba da dođe što više bendova i da promovišu svoju muziku i nadam se da će u budućnosti biti tako”, kaže Karić.

“Ovo je super stvar. Ja volim ovu kuću i dijete sam ove kuće već trideset godina. Da ima više ovakvih emisija, vjerovatno bi bilo više autora, autorskih pjesama i više bendova”, kaže Ebner.

Emisiju “Corner” možete gledati svake subote od 23.00 sata u programu BHT1 i slušati svakog ponedjeljka od 12.10 na BHR1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno