Zenica

Novi stipendisti Fondacije Hastor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neprofitna organizacija “Fondacija Hastor”, koja se bavi stipendiranjem učenika i studenata s područja cijele Bosne i Hercegovine, potpisala je ugovore o stipendiranju s osam učenika osnovnih i 15 učenika zeničkih srednjih škola.

-Visina mjesečne stipendije za osnovce je 100 i za srednjoškolce 150 KM, a dodjeljuju se za svih 12 mjeseci. Prilikom dodjele stipendija posebno gledamo socijalni i ekonomski status, potom školski uspjeh učenika, dok su u fokusu i njihove volonterske aktivnosti, kojima se mogu baviti u našoj fondaciji – kaže Nadira Berbić, projektna koordinatorica “Fondacije Hastor”.

Ukupan iznos za dvanaestomjesečne stipendije za 23 stipendista iz Zenice iznosi 36.600 KM, a “Fondacija Hastor” osigurala je i veći broj stipendija za učenike i studente iz drugih gradova koji se školuju u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno