Kultura

Nova priznanja za DOL scenu BNP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječija, omladinska i lutkarska scena BNP-a Zenica u proteklom periodu gostovala je na dva festivala sa predstavom “Pozdravi nekog”, koju je prema tekstu Budimira Nešića i Vesne Ognjenovič režirao Miroljub Mijatović.
11.6. članovi DOL scene su predstavu izveli na 43. Teatarskom festivalu FEDRA Bugojno, za koju su dobili pohvalu za njegovanje omladinske scene i omladinske publike.
Na 10 Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta održanim u Laktašima, koji je okupio ansamble iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore DOL sceni BNP-a dodijeljena je Specijalna nagrada za kolektivnu igru. Ovo je ujedno i peta nagrada za predstavu “Pozdravi nekog” koja je do sada učestvovala na velikom broju domaćih i regionalnih teatarskih festivala.
Predstava je premijernu izvedbu je imala 25. januara 2013. godine, čime je obilježeno i 63 godine rada Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a. Uloge u predstavi tumače stariji polaznici Dramskog studija, koji su tokom dugog i intenzivnog rada na ovoj predstavi, namijenjenoj njihovim vršnjacima, susreli se sa jako osjetljivom, a pri tome aktuelnom tematikom i problematikom mladih, kada je nasilje na neki način postalo i društvena norma i opšteprihvaćena pojava.
Ova predstava je također uvrštena u program Kotorskog festivala pozorišta za djecu u Crnog Gori, koja će biti izvedena 4.7. a dan kasnije na istom festivalu će biti izvedena predstava “Kamenje” nastala u koprodukciji BNP-a Zenica i JU za kulturu i obrazovanje Kakanj.

01 Plakattttrtr66



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno