Kultura

KUD Plamen u Bursi

UD Plamen-Zenica učestvuje na 29. Internacionalnom Zlatnom Karagoz festivalu u Bursi (Republika Turska). Ekipa KUD Plamen je stigla na odredište u Bursu. Festival traje od 7-13 jula. Ovaj međunarodni festival je takmičarskog karaktera sa nagradama za najbolje izvedene folklorne igre. KUD Plamen-Zenica je jedini predstavnik BiH.

Na festivalu učestvuju folklorne grupe iz 24 države. Učestvuju folklorna društva iz BiH, Njemačke, Albanije. Bugarske, Brazila, Alžira, Češke, Kine, Indonezije, Estonije , Gruzije, Hrvatske, Španije, Crne Gore, Kirgistana, Sjevernog Kipra, Kosova, Kostarike, Mađarske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Grčke i Rusije (republika Dagestan).

Praktično će na festivalu učestvovati folklorna društa skoro iz svih dijelova svijeta. KUD Plamen-Zenica-Pehare je počastvovan pozivom i učešćem na ovom prestižnom međunarodnom festivalu koji se održava u prelijepom gradu Bursa. Potrudićemo se da u najboljem mogućem svjetlu predstavimo Grad Zenicu i našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik KUD Plamen-Jasmin Imamović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem