Biznis

Nova filijala BBI banke

Filijala BBI banke u Zenici  od danas posluje u novim, vlastitim prostorijama u ulici Islambegovića put preko puta robne kuće „Zeničanka“. U prisustvu  brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera Banke, simboličnim presjecanjem vrpce, filijalu su otvorili Husejin Smajlović, gradonačelnik Grada Zenica i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

„Filijala Zenica novi je savremeni regionalni centar BBI za područje srednje Bosne koji će zadovoljavati sve standarde poslovanja.  Preseljenjem u nove, veće i funkcionalnije prostorije BBI banka će svojim klijentima pružiti vrhunski kvalitet usluge. Naši rezultati poslovanja  pokazali su da smo najbrže rastuća banka u BiH. Samo u posljednjih osam godina aktiva BBI banke uvećana je 6,5 puta. Nastavljamo i dalje sa širenjem mreže poslovnica i već iduće sedmice, 19. februara otvaramo BBI filijalu u Banjoj Luci. Naš cilj je jačanje BiH i ekonomije BiH. Okrenuti smo ka poduzetništvi i u tom smislu osim bankarskog poslovanja djelujemo i kroz BBI Real Estate. Pokretanjem BBI poljoprivredne korporacije želimo sarađivati direktno sa farmerima, dovesti banku na njivu i pomoći da farmeri uspiju i da poljoprivredna proizvodnja u našoj zemlji zaživi“, kazao je, između ostalog Amer Bukvić.

Gradonačelnik  Zenice Husejin Smajlović istakao je društevnu odgovornost  BBI banke u stipendiranju učenika, studenata i postdiplomaca iz BiH.

„Naravno, ovo je veliki podsticaj  za privrednike  regije srednje Bosne  kojima se pruža mogućnost da kroz različite finansijske linije i dostupnost povoljnim sredstvima unaprijede poslovanje. Drago nam je da banke dolaze, a posebno nam je drago da je BBI tu u Zenici jer BBI banka ide jedan korak ispred drugih i vodi se moralnim načelima u svome poslovanju“, izjavio je načelnik Smajlović.

Filijala je smještena u centru grada, preko puta „Zeničanke“, a pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica u skladu s islamskim principima. Radno vrijeme filijale je od ponedjeljka do petka od 8h do 16h, te subotom od 9h do 13h. BBI banka djeluje u 25 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2015. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Bukvić i Smajlović otvorili poslovnicu

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi