Info

Nova BH: U subotu spektakl, Manchester City – Lion

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova BH: U subotu spektakl, Manchester City – Lion – Posljednji susret četvrtine finala Lige prvaka igraju Manchester City i Lyon. Susret je ovo, po kladionicama, prvog i posljednjeg favorita za naslov.

Manchester City po mnogima ima najbolji tim, do ove faze takmičenja došli su relativno lako, a u osmini finala su dva puta slavili protiv Real Madrida.

S druge strane, Lyon je napravio iznenađenje jer je izbacio favorizirani Juventus i pitanje je imaju li snage za još jedan podvig. U prilog Guardioli ide i činjenica da je on sa svojim timom igrao utakmice u prvenstvu i tempirao je formu za ovu super završnicu, dok je Lyon od marta odigrao tek dvije takmičarske utakmice, i to finale kupa protiv PSG-a i pomenutu utakmicu protiv Juventusa.

Ova dva tima su već igrali u Ligi prvaka, ali bilo je to u grupnoj fazi 2018. godine i tada su uspješniji bili igrači Lyona koji su u prvoj utakmici slavili kao gosti sa 2-1 dok je na njihovom terenu meč završen bez pobjednika.

Sada, kada se igra samo jedna utakmica, gdje svaka greška može biti kobna, svi imaju šanse za prolaz. Svi će igrati maksimalno, City je pod pritiskom jer godinama imaju kvalitet, ali nikako da odu do kraja. Još su im svježa sjećanja na ispadanja u prošlim sezonama. Guardioli i Cityju na putu prema prvoj tituli prvaka Evrope stoji Lyon!

Utakmicu četvrtfinala Lige prvaka ne propustite u subotu, 15. augusta od 20:30 sati, u programu Nove BH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno