Info

Evropska unija podržava inicijativu Odmori u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropska unija podržava inicijativu Odmori u BiH – Inicijativa Odmori u BiH pokrenuta je sa ciljem povezivanja bh. turističkih djelatnika, kako bi zajedno pružili što bolji odgovor izazovima sa kojima se danas suočavaju.

Inicijativi se nedavno pridružila i Evropska unija u BiH, koja će podržati realizaciju Puteva upoznavanja (FAM Tripova) novinara po destinacijama u BiH, kako bi se na taj način javnost još bolje upoznala sa bogatstvom turističke ponude Bosne i Hercegovine i tako podržao opstanak turističkog sektora, očuvanje postojećih i kreiranje novih radnih mjesta, te oporavak sveukupne bh. ekonomije.

Namjera je i motivisati građane BiH, bh. dijasporu, ali i turiste iz regije da ove godine odmor, ili barem dio odmora provedu u BiH, uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i podrže bh. turizam, koji je značajno ugrožen posljedicama pandemije Covid-19.

U svrhu što bolje prezentacije bh. turističke ponude, na adresi www.odmoriubih.ba pokrenuta je marketing platforma bh. turizma, koja promovira destinacije u BiH i svim zainteresiranim nudi mogućnost brze i jednostavne kupovine turističkih aranžmana u Bosni i Hercegovini.

Evropska unija u Bosni i Hercegovini posvećena je nastavku podrške turističkom sektoru Bosne i Hercegovine u čiji je razvoj u proteklim godinama uložila značajne napore i sredstva.

U saradnji sa Inicijativom Odmori u BiH, Evropska unija u Bosni i Hercegovini zalaže se za podsticanje putovanja po Bosni i Hercegovini, uz poštivanje svih mjera koje su donesene u svrhu sprječavanja širenja pandemije Covid-19.

Nakon putovanja bh. medija u Bihać i okolinu, naredno Putovanje upoznavanja za medije bit će organizirano u Tuzlu, Srebrenik i Gradačac, gdje će bh. mediji moći doživjeti ljepote atrakcija kao što su Panonska jezera u Tuzli, Stari grad Srebrenik, Kula Husein-kapetana Gradaščevića…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno