Info

Od sutra i zvanično jeftinije komercijalno testiranje na koronavirus u FBiH, poznata je i cijena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od sutra i zvanično jeftinije komercijalno testiranje na koronavirus u FBiH, poznata je i cijena – Kao što je Klix.ba jučer najavio, i Federacija BiH će pojeftiniti komercijalno testiranje na koronavirus pa će tako već od sutra (15.8.2020.) testovi koštati 140 KM.

Ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić zatražio je u četvrtak od Fonda zdravstvenog osiguranja da se revidiraju cijene PCR testova u komercijalne svrhe.

Takav zahtjev entitetskog ministra je danas i zvanično usvojen te se kreće u pojeftinjenje cijena s obzirom da su testovi do sada koštali od 200 do 215 KM.

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je danas odluku o izmjeni cijene komercijalnog testiranja, saznaje Klix.ba.

Cijena testiranja na koronavirus PCR metodom od sutra će iznositi 140 KM.

Od jučer u entitetu Republika Srpska cijene komercijalnih testova iznose 150 KM.

Građani BiH mogu se testirati u nekoliko javnih i privatnih ustanova, ali za prelazak granice priznaje im se samo negativan PCR test iz neke od laboratorija koje su ovlaštene za ova testiranja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno