Nogomet

Nogometni savez BiH na nogama, odgađanje baraža za Euro sve izvjesnije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas neprestano rade kako bi se riješila novonastala situacija u kojoj je skoro pa nemoguće garantovati sigurnost igrača na zelenom terenu.

Situacija u vezi s koronavirusom u našoj državi se pogoršava te je pitanje da li bi naša država mogla organizovati utakmicu/utakmice baraža u Zenici.

Zmajevi bi trebali igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici 26. marta, a četiri dana kasnije bi igrali eventualno finale baraža protiv Slovačke ili Republike Irske.

S obzirom na to da će se Premijer liga BiH igrati bez prisustva publike u naredna dva kola te da državne, federalne i kantonalne institucije već uveliko uvode zabrane u svim sferama društvenog života, za očekivati je da također reaguju kada je riječ o sportskim događajima i uskoro zabrane održavanje svih utakmica.

Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza BiH će uskoro stupiti u kontakt i s državnim institucijama kako bi se konsultovali o ovoj situaciji.

Osim toga, naš savez se suočava i s potencijalnim otkazivanjem dolaska naših najvećih zvijezda.

Naime, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović i Asmir Begović igraju u Italiji te bi morali 14 dana biti u karantinu po dolasku u BiH i ne bi mogli igrati utakmicu protiv Sjeverne Irske.

Slične probleme imaju i ostale reprezentacije u baražu te bi osim bh. vlasti mogla reagovati i UEFA i odgoditi sve utakmice dok se situacija u Evropi ne poboljša.

Službenu potvrdu ove informacije trebali bismo dobiti u narednim danima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno