Nogomet

Nogometaš koji je ispisao historiju NK Čelik sutra se oprašta od crno-crvenog dresa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje odigrati posljednji meč u prvom dijelu sezone. Zeničani imaju imperativ pobjede, a sutra će imati dodatno motiv zbog 35. rođendana kojeg slave navijači, popularni “Robijaši”.

Sutrašnja utakmica počet će minutom šutnje za preminulog Aliju Bičakčića, jednog od navijača koji su udarili temelje Robijaša u poslijeratnom periodu.

Utakmica protiv Zvijezde bit će posljednja i za jednog igrača, koji je omiljen među crno-crvenima. Selim Žuna 23-godišnji veznjak sutra će odigrati posljednji meč za Čelik, te će nakon toga svoj život nastaviti u Njemačkoj, gdje se odlučio dalje živjeti, odnosno raditi.

Ono što navijači Čelika nikada neće zaboraviti ovom igraču jeste što je jedini igrač u historiji kluba koji je igrao za NK Čelik u svim rangovima takmičenja. Žuna je kao talentovani omladinac debitovao za seniore Čelika 24. aprila 2019. godine protiv Zvijezde 09 u Premijer ligi BiH. Nakon što je klub ispao iz lige, te odlukom Skupštine kluba nastavio takmičenje u Kantonalnoj ligi, ovaj nogometaš ostao je vjeran crno-crvenom dresu, te je igrao u Kantonalnoj ligi ZDK, zatim Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, te ove sezone i u 1.ligi FBiH za svoj voljeni klub.

Mladi nogometaš svoju karijeru je počeo u Tempo Sportu, zatim je prešao u Čelik, gdje je bio kapiten juniora u Premijer ligi BiH, nakon toga debitovao je i za prvi tim, a osim Čelika, pola sezone je nastupao i za Rudar iz Kaknja.

Žuna je jedini nogometaš koji je za Čelik igrao u svim rangovima takmičenja, a još jedan nogometaš bi mogao stopama Žune u ovoj sezoni. Riječ je o kapitenu Fenanu Salčinoviću, koji trenira s ekipom, ali još ove sezone nije ubilježio nastup. Salčinović ako ove sezone ubilježi jedan nastup, pridružit će se Žuni i ta dvojica igrača sigurno će zlatnim slovima biti upisana u historiju kluba s Bilinog polja.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno