Nogomet

Nikad žešće kazne: Čelik dobio visoku novčanu i uslovnu kaznu zbog rasizma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine imala je pune ruke posla zbog dešavanja na pojedinim mečevima Premijer lige koje su odigrane prije reprezentativne pauze, te jednog meča Kupa BiH. Kako saznajemo žestoke kazne dobili su Sarajevo, Velež i Čelik, a kažnjen i Zrinjski.

Na razmatranju Disciplinske komisije našao se derbi 13. kola Premijer lige između Sarajeva i Borca koji se igrao 5. novembra, a utakmica na Koševu završena je rezultatom 1:1.

Za delegata je bilo dosta posla, a pojedine stvari našle su se na sjednici Disciplinske komisije. Utakmica je prekidana zbog bakljade navijača Sarajeva, a zabilježen je i trenutak kada su laserom domaćo navijači ometali golmana Borca.

Također, u zapisnik je ušao i detalj nakon završetka utakmice kada su Irfan Peljto i pomoćnici napuštali teren, te su ispraćeni zvižducima, a također i nekoliko predmeta je bačeno prema njima.

Zbog svega toga Disciplinska komisija žestoko je kaznila bordo klub. U pitanju je novčana kazna od 18.000 KM, ali i uslovna kazna od šest mjeseci koja se odnosi na stadion.

Naime, ukoliko se u narednih šest mjeseci ponove incidenti na Koševu onda će stadion biti suspendovan, odnosno najmanje jedna utakmica Sarajeva će biti odigrana pred praznim tribinama.

Pored Sarajeva žestoku kaznu dobio je i Velež. Razmatrao se mostarski derbi Velež – Zrinjski koji se igrao 13. novembra na stadionu Rođeni u kojem je domaći tim slavio sa 3:0.

Utakmicu su obilježili incidenti navijača oba kluba. Na kraju deblji kraj izvukao je Velež koji je zbog loše organizacije novčano kažnjen s čak 25.000 KM.

Također, kažnjen je i HŠK Zrinjski također zbog problema s navijačima, odnosno prekida meča i tuče s osiguranjem, a ovaj klub dobio je novčanu kaznu od 7.500.

Treba dodati da su Velež i Zrinjski također uslovno kažnjeni šest mjeseci i stadion će biti pod suspenzijom ukoliko se u tom periodu ponove ovakvi incidenti.

Žestoku kaznu dobio je i zenički Čelik i to zbog utakmice Kupa BiH koja se igrala na Bilinom polju. Čelik je igrao protiv Zrinjskog, a meč je obilježila parola domaćih navijača o kojoj se danima pričalo.

Disciplinska komisija odlučila je da Zeničane kazni s 17.000 KM zbog rasizma. I Čelik je također dobio uslovnu kaznu od šest mjeseci što se tiče moguće suspenzije stadiona ukoliko se takvi incidenti ponove.

Kasa NSBiH će biti napunjena, sa kako nezvanično saznajemo oko 90.000 KM, ali čini se da je to jedini način da se konačno iskorijene ovakve stvari s bh. stadiona smatraju ljudi iz NFS BiH.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno