Biznis

Nobel Corporation svjetske trendove o tretiranju vode prenosi u BiH

Nobel Corporation svjetske trendove o tretiranju vode prenosi u BiH
Nobel Corporation svjetske trendove o tretiranju vode prenosi u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nobel Corporation svjetske trendove o tretiranju vode prenosi u BiH – Djelatnici tvrtke Nobel Corporation iz Mostara boravili su protekli tjedan na edukaciji u Njemačkoj, u Herfordu.

U okviru edukacije upriličena je posjeta tvornici Wedeco, brenda u vlasništvu američkog Xylema. Xylem je globalna kompanija sa sjedištem u New Yorku, upošljava 13.000 djelatnika. Wedeco je njemačka kompanija i sama za sebe svjetski lider u oblasti UV i ozonske tehnologije. Korisnici Xylemovih, odnosno Wedecovih proizvoda su Bosnalijek, Banjalučka i Bihaćka pivovara, Violeta, Tešanjski Kiseljak, koji je više puta proglašena najboljom mineralnom vodom na svijetu…

Nobel je Xylem-ov partner i distributer u Bosni i Hercegovini.

Predavači su bili istaknuti predstavnici Wedeca i Xylema. Peer Krueger, tehnički direktor Wedeca, je upoznao sve sudionike treninga o samoj UV tehnologiji, dozi UV zračenja i osnovnim parametrima za njeno određivanje i benefitima i prednostima te vrste dezinfekcije. Na treningu su opisane aplikacije primjene pomenutih sustava.

Jan-Karl Nielebock je detaljno opisao primjenu Wedeca u pripremi vode za industriju hrane i pića.

Kuhn David je predstavio tehnologiju ozona kao jednog od najjačih industrijskih oksidacijskih sredstava.

Pored djelatnika Nobela sudionici na treningu su bili partneri Wedeca iz ostalih europskih država.

Wedeco, koji je osnovan 1976. godine u Herfordu, je brend Xylem-a i nudi napredne oksidacijske procese koji imaju za cilj eliminiranje toksičnih spojeva i mikroskopskih zagađivača u vodi.

Proizvodna tehnologija se bazira na tri glavne komponente: ozon, vodikov peroksid te UV svjetlo niskog tlaka i visokog intenziteta. Kombinirajući ove tehnologije Wedeco je u stanju zadovoljiti sve pojedinačne zahtjeve kupca.

UV dezinfekcija koristi UV svjetlo na dovoljno kratkoj valnoj duljini da bi ubila mikroorganizme u vodi. Efikasan je način suzbijanja svih bakterija, virusa i spora. Ovaj sustav dezinfekcije ima niz aplikacija u obradi vode. Ozon dezinfekcija ima primjenu u vodi za piće, otpadnim vodama, procesnim vodama, izbjeljivanje i deodoraciju.

U svijetu postoji više od 250. 000 instaliranih Wedeco UV i ozon sustava za dezinfekciju vode u privatnim, komunalnim i industrijskim lokacijama.

Najveća aplikacija UV sustava je postavljena na Novom Zelandu, a Z-compact ozon sustav se nalazi u Brazilu.

Djelatnici tvrtke Nobel Corporation su na ovoj edukaciji usvojili napredna znanja iz UV i ozon tehnologije. Svaki proizvod su sagledali s različitog aspekta: aspekta logističke podrške i rokova, terenskog iskustva te aspekta kemijskog inženjerstva – stručnog aspekta.

Nove tehnologije, zaštita okoliša, ušteda vode i energije, digitalni marketing samo su dio stalnih edukacija koje osiguravaju Nobelovu lidersku poziciju u BiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno