Nogomet

NK Nemila, jesenji prvak kantonalne lige ZDK, krenuo sa pripremama, cilj je ulazak u Drugu ligu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle subote, 11.02.2023. godine, u prostorijama NK Nemila izvršena je prva prozivka fudbalera u ovoj godini, objavljeno je oficijelnoj facebook stranici NK Nemila.

Prozivci su prisustvovali članovi UO NK Nemila, svi igrači koji su završili prošlu polusezonu na čelu sa trenerom Aidinom  Mahmutovićem, kao i novim pojačanjima u redovima Nemile.

Svi zajedno su izrazili radost i zadovoljstvo što se ponovo vide, izrazili su želju za budućim uspjehom i ostvarenjem cilja, a to je ulazak u viši rang, Druga liga Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

UO NK Nemila se zahvaljuje svima na zajedništvu koje se osjetilo i vidjelo na ovom sastanku.

Inače, jesenji prvak kantonalne lige zeničko-dobojskog kantona (ZDK), NK Nemila, je završila jesenji dio sezone bez poraza, sa devet pobjeda i dva remija, 29 bodova, gol razlika 35:10, sa najmanje primljenih golova u ligi. Prvi strijelac u timu je Nudžeim Imamović sa 10 golova, Emrah Skopljak je postigao šest, Eldin Suljić pet, a po tri gola su postigli Hasan Husejnović, Ahmed Kadić i Alem Kadić.

U nastavku prvenstva, koje počinje za nešto više od mjesec dana, nemilski topnici žele biti najbolji i nepobjedivi lideri do kraja prvenstva. Prvo proljetno, 12.kolo, je gostovanje u Usori kod Proletera iz Makljenovca, koji ima šest bodova i predzadnje mjesto na tabeli.

Sjajni trener, Aidin Mahmutović, spremio je plan priprema, program kontrolnih mečeva, riješava igračku križaljku. Među pojačanjima u nastavku sezone bilježimo, do danas, golmana Mirzada Kozlića (Bosna Visoko, Gračanica, MNK Neimari), Haruna Šabića (Rudar Zenica, Natron Maglaj, NK Vis Simm Bau, Vlašić Turbe, NK Čelik), te Anela Dedića (Čelik, Bosna iz Visokog, Vitez,  albanska Teuta, Mladost Doboj Kakanj), objavljeno je na NK Nemila.

Roster NK Nemila na zadnjoj derbi utakmici na gostovanju kod FK Liješeva (0:3 za Nemilu): golman Muhamed Dehić, Kenan Selimanović, Muhamed Kadrić, Alija Bajrić, Nudžeim Imamović, Amar Muračević, Emrah Skopljak, Eldin Suljić (cap), Samir Talić, Alem Kadić, Ahmed Kadić, rezervni golman Imran Kozlić, Almin Najetović, Hasan Husejnović, Ismet Gračić, Anis Buljubašić, Aidin Mahmutović.

Izuzetno aktivna uprava kluba, na čelu sa sportskim direktorom kluba Alenom Kapkovićem, svakodnevno radi da igračima i stručnom štabu obezbijedi idealne uslove za obavljanje zimskih priprema i igranje test utakmica, kao i da u redove jesenjeg prvaka dovede prava pojačanja i na taj način stvori tim o čijim rezultatima će se pričati i pisati.

O trenutnoj situaciji u klubu, zimskim pripremama, test utakmicama, ambicijama u nastavku prvenstva potpredsjednik kluba Benijamin Ljubuškić rekao je u izjavi za Sportske.ba, između ostalog, sljedeće:

– Atmosfera u našem klubu je izvanredna, svi igrači jedva su čekali da počnu pripreme za nastavak proljetnog dijela prvenstva. Ono što nas sve raduje u klubu kao i naše vjerne navijače da smo zadržali igrački kadar koji je jesenas nosio dres „svetinje“ iz Nemile. U saradnji sa našim šefom Mahmutovićem u naše redove doveli smo odlične igrače, koji će biti prava pojačanja za naš tim. Sigurno da će šef struke imati „slatke“ muke koga da pošalje u početnih jedanaest.

Ove pripreme obavićemo u Nemili i Zenici, a gdje će u početnoj fazi prioritet biti na sticanju i poboljšanju fizičke spreme i skočnosti svakog igrača. Cilj je da svi igrači budu maksimalno spremni za velika iskušenja koja nas očekuju u trci za prvaka, jer sigurno da te iste planove imaju i odlične ekipe NK Čelični grad iz  Zenice, FK Liješeva (Visoko), zenička NK Fortuna… Do početka prvenstva planiramo da odigramo pet, šest test utakmica sa ekipama iz okolnih gradova, a gdje će šef Mahmutović dati priliku svakom igraču da pokaže svoje znanje, talenat, želju da ponese dres NK Nemila, koji živi velikih 75 godina, od davne 1948. godine. Želimo da od augusta u našem nogometnom „hramu“ u Nemili naši vjerni navijači gledaju drugoligaške ekipe visočku Bosnu, Borac, Kolinu, Famos, UNIS, Žepče…

E.Imamović

Foto arhiva i NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno