Nogomet

FIFA zvanično potvrdila da domaćini Svjetskog prvenstva 2026. godine neće igrati kvalifikacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) zvanično je potvrdila da će reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Meksika i Kanade bez kvalifikacija igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Mundijal za tri godine bit će historijski jer će prvi put biti organizovan u tri zemlje. To su SAD, Kanada i Meksiko, a zbog toga nije bilo definisano da li će se sve plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo.

FIFA je danas donijela zvaničnu odluku i otklonila sve dileme. Naime, sve tri reprezentacije izborile su plasman na Mundijal bez kvalifikacija, prenosi Klix.

Po mnogo čemu Svjetsko prvenstvo 2026. bit će historijsko. FIFA je odlučila da proširi spisak učesnika, tako da će na završnom turniru igrati čak 48 selekcija.

Tri zemlje bit će domaćin Mundijala, ali će dominantan domaćin biti SAD. Od 80 utakmica, čak 60 bit će odigrano na teritoriju SAD-a, a po 10 u Kanadi i Meksiku.

U konkurenciji za organizaciju Svjetskog prvenstva bile su samo dvije države. SAD su se “borile” s Marokom da dobiju organizaciju, a naknadno su se pridružile Meksiko i Kanada aplikaciji SAD-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno