Nogomet

NK Čelik u nastavku sezone jači za sjajnog defanzivca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika polusezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar” okončali su kao lideri sa dva boda prednosti ispred ekipa Bosne i Koline, koji će uz Famos biti i najozbiljniji konkurent Zeničanima za to prvo mjesto i doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH.

Izabranici Armina Duvnjaka odigrali su veoma dobru polusezonu, gdje su upisali samo jedan poraz, te su ekipa sa najviše postignutih, te i najmanje primljenih golova. Jasno je da su crno-crveni najozbiljniji u toj borbi za prvo mjesto, a na proljeće se očekuje da to i potvrde.

U drugi dio sezone, Čelik će uči jači za nekoliko novih imena. Osim par novih igrača koji se očekuju da dodatno pojačaju konkurenciju u timu, na proljeće će tim Armina Duvnjaka biti jači i za oporavljenog defanzivca Dženana Smajića.

Ovaj nogometaš, koji nastupa na svim pozicijama u odbrani, ali i na poziciji defanzivnog veznog na prijateljskoj utakmici prošle zime protiv OFK Beograda doživio je tešku povredu koljena, zbog koje je pauzirao godinu dana. Ovaj 21-godišnjak oporavio se od povrede, te je već u trenažnom procesu, a početkom naredne godine, kada bi trebale početi pripreme ekipe s Bilinog polja trenirat će punim intenzitetom sa ostalim igračima.

To sigurno može da raduje stručni štab Zeničana, jer će na proljeće imati veoma kvalitetnu opciju u odbrani i veznoj liniji, a prije povrede Smajić je bio standardan igrač. Ovaj nogometaš svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je sa kadetima i juniorima igrao Premijer ligu BiH. Nakon toga pola godine proveo je u 1.ligi FBiH, gdje je nastupao za Simm-Bau, te se onda vratio na Bilino polje u januaru 2021. godine.

Čelik će na proljeće igrati na dva fronta, budući da su izborili plasman u 1/8 finala Kupa BiH, gdje su za protivnika dobili tim Radnika iz Bijeljine, a taj meč, će se igrati na Bilinom polju 18 ili 19. februara naredne godine.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno