Nogomet

FIFA na narednom Mundijalu ukida remi u grupnoj fazi?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIFA od idućeg Svjetskog fudbalskog prvenstva, koje će se 2026. održati u Meksiku, SAD-u i Kanadi, planira uvođenje izvođenja penala u slučaju da neriješenim rezultatom završe utakmice u grupama.

Ovo otkriva pouzdani britanski Athletic, a pobjednik penal-serije dobio bi bonus bod.

– Postoji i varijanta čak i da se penali izvode prije početka svake utakmice u grupi, kako ne bi došlo do potencijalnog dogovora između reprezentacija jer bi se moglo doći u situaciju da određeni rezultat ide u korist obje momčadi, a da se tako eliminira treća reprezentacija u grupi – piše Athletic.

Na narednom mundijalu će inače prvi će put igrati čak 48 reprezentacije, što je povećanje od 50 posto u odnosu na aktuelni broj sudionika.

Za četiri godine će reprezentacije biti podijeljene u 16 grupa sa po tri selekcije. U narednu fazu će ići po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

– Penali bi zaista mogli biti opcija za turnire s grupama od tri ekipe u kojima igrate protiv dva protivnika. Zato što postoji veliki rizik da sva tri ekipe na kraju budu izjednačene po bodovima i golovima – kazao je FIFA-in direktor za tehnički razvoj Marco van Basten.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno